Anlık Bildirim

Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında: Yeni sürücü hatası ortaya çıktı

Yakın zamanda Intel uzantılarında güvenlik açığı tespit edilmesi ile beraber, AMD'nin de güvenlik işlemcisi sürücüsünde sorunlar olduğu ortaya çıktı. Milyonlarca AMD kullanıcısı tehlike altında.

AMD kullanıcıları tehlike altında: Yeni sürücü hatası bulundu Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz günlerde Intel’in Sistem Koruma Uzantılarında birkaç güvenlik açığı tespit edilmişti. AMD’nin de Platform Güvenlik İşlemcisi sürücüsünü inceleyen güvenlik araştırmacıları, Ryzen sistemlerin yeni bir kusurunu ortaya çıkardı.

Tüm AMD sistemleri tehlikede

Yeni bildirilen kusur konusunda AMD, güvenlik sürücüsü yolu ile bellek sayfalarını, parolaları ve depolama şifre çözme anahtarları gibi hassas bilgilerin çalınmasına izin veren güvenlik açığı konusunda uyarıda bulundu. CVE-2021-26333 adlı kusurun, tüm ryzen masaüstü, mobil ve iş istasyonu işlemcileri etkilediği söyleniyor. Ayrıca 6. ve 7. Nesil AMD A serisi APU ve modern Athlon işlemcilerde tehlike altında.

Açık için güncelleme paylaşıldı

ZeroPeril güvenlik araştırmacısı Kyriakos Economou, yeni açığı Nisan ayında keşfetti ve düşük ayrıcalıklara sahip kullanıcı olarak oturum açıldığında gigabaytları bulan fiziksel bellek sayfasını sızdırmanın kolay olduğunu ortaya çıkardı. İyi haber şu ki, yeni kusur için Microsoft’un ve AMD’nin yamaları kullanıcılara sunuldu. AMD tarafından yaklaşık bir ay önce dağıtılan sürücü güncellemesi sorunun büyük ölçüde önüne geçiyor. Ayrıca kullanıcıların Windows’un en son çıkan güncellemelerini yapmaları öneriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12235 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim