Anlık Bildirim

Amd Opteron, Intel Xeon'dan iki kat hızlı

Dünyanın en büyük donanım otoritelerinden birisi olan Anandtech'in vardığı sonuca göre 1.4 Ghz'lik bir AMD Opteron çift işlemcili sistem , 2.8 Ghz'lik bir Intel Xeon çift işlemcili sistem ile eşdeğer. Testte en hızlıları 2.8 Ghz Xeon MP işlemciler ile 2.2 Ghz hızında çalışan Opteron 248 işlemciler kullanılmış. İlginç özelliklerden biriside Opteron 248 işlemcilerinin son versiyonlarının artık DDR-400 desteği içeriyor.

Opteron'ların en büyük artısı sunucu tabanlı ortamda çekirdek üzerinde bulunan hafıza kontrolcüsünün işlemciye çok çok önemli zamanlar kazandırması. Intel'de ise Hyper-Threading hala en büyük teknoloji artısı ve kolay kolayda yabana atılacak cinsten değil öyle ki genelde işlemciye tek başına %30 oranında bir artış sağlamış ve buda Hyper-Threading açık olan Intel Xeon MP 2 Ghz, kapalı olan Intel Xeon MP 2.8 Ghz ile aynı performansı göstermiş.

Testlerin yapılış amacı Anandtech'in sunucularının artık yavaş yavaş değişim zamanının gelmesi ve kendileri içinde en iyi bulma çalışması. Gelecekte ise yapmak istedikleri testler arasında 4 yollu yani 4 işlemcili Opteron ve Xeon karşılaştırması yapmak. Diğeri ise 64-bit platformunda Opteron ile Itanium 2'nin karşılaştırılması. Gerçeği söylemek gerekirse Intel'in son zamanlarda başarılı olduğu en iyi alan Centrino markasında yer alan özel işlemci serisi ve cep bilgisayarlarında XScale serisi. Önümüzdeki bir dönemde bunun böyle gideceği tahmin edilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim