Anlık Bildirim

AMD'den 90nm'lik ilk Athlon 64 Mobil 3000+ tanıtıldı

Taşınabilir bilgisayar pazarında payını Athlon 64'lerle arttırmaya çalışan AMD, ilk kez kullandığı 90nm üretim teknolojisine sahip yeni nesil Athlon 64 Mobile 3000+ işlemcisini duyurdu. Daha önceki bir adım 2800+ idi ve böylece aynı 35 Watt değeri korunarak hız yükseltildi. Oakville isimli çekirdeğe sahip ve 2 Ghz iç hızında çalışan yeni işlemci 512 Kb ön belleğe sahip. Hitap ettiği kesim ise özellikle ince, hafif taşınabilir bilgisayarlar. Tasarımı ise düşük güç tüketiminden ve 64 bit işlemcilerin gücünden yararlanmak üzerine kurulu.

Bundan sonraki adım tekrar 1 Mb bellekli 2 Ghz ve 2.2 Ghz hızınlarında işlemci üretmek ve bu sayede 3200+ ve 3400+ düşük güç tüketimli mobil Athlon 64'leri piyasaya sunmak. Ancak tüm bunlara rağmen Pentium M yani Centrino'nun düşük enerji harcamasına ulaşamadı. İlerde 25 Watt'lık işlemcilerini çıkarttığında Amd mobil dünyada ancak 2 sene sonra Intel'in karşısına ciddi bir rakip ile çıkabilecek. Şimdilik Amd Athlon 64'ler hala DTR yani masa üstü yerine geçecek iri ve bol özellikli notebook piyasasında maks. 3700+ hızı ile avantajlı durumda.

64-bit desteğinin yanı sıra işlemci Windows XP Service Pack 2 ile gelen Enhanced Virus Protection (EVP) ve kablosuz ağ teknolojilerini de bünyesinde barındırıyor. İşlemcinin fiyatı 1000'lik alımlarda 241$ olarak belirlense de henüz tek başına satışda değil. İlk olarak Acer firmasının Ferrari etiketli taşınabilir bilgisayar serisinde kullanılacak. İşlemci ilk olarak Ferrari 3400 modelinde şatışa sunulacak. Bu modelin satışına ise Avrupa'da eylül, tüm dünyada ise ekim ayında başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim