Anlık Bildirim

AMD'nin 3.çeyrek sonuçları beklenen daha iyi çıktı

AMD'nin 3.çeyrek sonuçları beklenen daha iyi çıktı

Yaklaşık iki yıl önce ATi'nin 5.5 milar dolara satın alınmasıyla başlayan finansal kötü gidiş ve hemen her çeyrekte açıklanan ciddi boyuttaki mali zarar tablolarından sonra AMD ilk defa pozitif etki yaratan yeni bir sonuç ile karşımızda. 3. çeyrek sonuçlarını açıklayan firma, 1.78 milyar dolarlık ciro elde ederken, AMD'nin net kaybının 67 milyon dolar olduğu belirtildi

Hatırlanacağı üzere yılın ilk çeyreğinde 396 milyon dolar, ikinci çeyreğinde ise 1.2 milyar dolarlık kayıp rapor eden firmanın 3. çeyrek sonuçları için "beklenenden de iyi" yorumları yapılıyor. Açıklanan detaylara göre, firmanın 3. çeyrek sonuçlarına 191 milyon dolarlık üretim teknolojisi lisans geliri de olumlu etki ederken ilgili dönem zarfında AMD'nin 131 milyon dolarlık faaliyet kârı elde ettiği bildiriliyor.

Ürün satış rakamlarına baktığımızda ise ATi'nin Radeon HD 4800 serisi ile elde ettiği başarının rakamlara yansıdığını söyleyebiliriz. AMD çatısı altına giridikten sonraki en iyi "çeyrek" dönemini yaşayan ATi'nin 385 milyon dolarlık grafik satışı yaptığı ve faaliyet kârının 47 milyon dolar olduğu, işlemci ve yonga seti cephesinde ise 1.391 milyar dolarlık (2. çeyreğe göre %26 artış) satış yapıldığı ve 143 milyon dolarlık faaliyet kârı elde edildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde üretim tesislerini yapılan anlaşmayla yeni kurulan Döküm Şirketi'ne (Foundry Company) devreden AMD'nin yılın son çeyreğinde de çıkışını sürdürmesi beklenirken, global ekonomik krizin negatif etkilerinin gündeme gelmesi de söz konusu olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim