Anlık Bildirim

Amd'nin yeni Roadmap'i

   Beklenenin aksine yeni günümüzdeki çekirdeğin revize edilmiş halleri anca yılın 3. çeyreğinde satışta olacak. Buda Amd'nin 3. çeyreğe(2001 temmuz) kadar 1.33 ghz'de kalması demek. Çünkü Thunderbird'in devamı olan Palamino 1.4 Ghz'den başlayacak.

   Daha düşük seviyelerde ise Duron'ın bir sonraki versiyonu Morgan aynı zamanda 950 Mhz'den başlayacak. O zamana kadar AMD Cebit'de 1.3, 1.33 Ghz Thunderbird ve 900 Mhz Duron'u duyuracak.

Daha önce Palamino'nun Q2'de piyasada olması bekleniyordu. Ama Q3'e sarktı bunun nedeni olarak ise AMD'nin yeni işlemciye ihtiyacı olmaması ve aslında birazda fazla gereksiz gözüken hız. Zaten şu anda Amd yeterince işlemcileri için talep alamıyor. Zaten Intel'in P4'ü beklenen ilgiyi görmedi ve ocak aynında sadece %2'lik bir pay aldı. Zaten dünya bilgisayar piyasasının sıkışık olduğunu düşünürseniz bunun AMD'nin pastasını tehdit edeceği düşünülemez. Aynı zamanda AMD Intel ile çok sert fiyat rekabetine girmiş iken pekte mantıklı gözükmüyor.

Bunları nasıl çıkardınız derseniz. 0.13 Micron olacak olan Thoroughbred ve Appaloosa'nın çıkış tarihlerinin değişmemesinden anlaşılıyor. Daha önceki Roadmap'e burdan ulaşabilirsiniz.

Alman Heise Online(Almanca)
AMD Updated Roadmap (İngilizce)
Desktop Palomino to Come Out Only in Q3(İngilizce)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim