Yılın Kareleri 2025 oylamasında “Haber”, “Spor”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Günlük Hayat” başlıklı 4 ana kategoriye ek olarak “Gazze: Açlık” ve “Portre” isimli 2 özel kategori bulunuyor. Toplam 112 fotoğraf yarışıyor. Fotoğraflara haberimizin altındaki galeri bölümünden erişebilirsiniz.
Yılın en etkileyici fotoğraflarını seçmek için https://yilinkareleri.aa.com.tr internet sitesinden 31 Ocak saat 17.00’ye kadar ücretsiz olarak oy kullanabilirsiniz.
Güney Kore`nin Seul kentinde, savcıların Yoon Suk Yeol`u yakalama emriyle tutuklama girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından görevden alınan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol`a karşı düzenlenen protesto sırasında ellerinde ışık çubukları ve elektronik mumlar tutan kadınlar slogan attı.
İsrail`in ateşkesi bozarak Gazze`nin orta kesimindeki Deyr Belah kentine düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinliler, Aksa Şehitleri Hastanesi`ne getirildi.
ABD`nin Los Angeles kentinde gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla başlatılan gösterilerde protestocular ile güvenlik güçleri karşı karşıya geldi.
İsrailliler, Gazze’de bulunan rehinelerin serbest bırakılması ve İsrail hükümetinin anlaşmaya varması için ellerinde pankartlarla lastik yakarak Tel Aviv’deki bazı ana yolları trafiğe kapattı.
İzmir`de "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliklerinde bir kadın, yağışın etkili olduğu alanda görevli özel harekat polisine şemsiye tuttu.
Kenya`nın başkenti Nairobi`deki Roysambu bölgesinde toplanan bir grup Kenyalı, hayat pahalılığı ve yolsuzluklara karşı önlem alınmaması nedeniyle hükümeti protesto ederek bölgedeki bazı yolları kapattı.
İstanbul Tersanesi Komutanlığında gerçekleştirilen "TEKNOFEST Mavi Vatan" alanı akşam saatlerinde drone ile havadan görüntülendi.
Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara`da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi`nin güneyinden kuzeyine giden bir aracı Reşid Caddesi`nde insansız hava araçlarıyla hedef alması sonucu biri çocuk 5 kişi yaralandı.
TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilen geçit töreninde TCG Anadolu, TCG Savarona, TCG Oruçreis, TCG İstanbul, TCG Heybeliada, TCG Kalkan, TCG Alanya, TCG Sancaktar ve Hızırreis gemileri görüntülendi.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’da milli insansız hava araçları Bayraktar AKINCI (sağda) ve Bayraktar TB3 (solda) gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığının (JÖAK) keskin nişancıları, aldıkları zorlu eğitimlerle hava, kara ve sudaki hedeflere yönelik operasyonlar düzenleyerek, Türkiye`nin güvenlik operasyonlarında önemli görevler üstleniyor.
İncirlik’teki 10. Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde görev yapan 101’inci Havada Yakıt İkmal Filo Komutanlığına ait tanker uçaklar, saatte 950 kilometre hızla F-16 ve F-4E/2020 Phantom uçaklarına havada yakıt ikmali yaparak kesintisiz uçuş sağlıyor.
Suriye’de 61 yıllık Baas rejimi ve 53 yıllık Esed ailesi iktidarının devrilmesinin ardından normalleşen yaşamla birlikte Suriyeliler, Şam’daki tarihi Emevi Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra Emevi Meydanı’nda devrim bayraklarıyla ülkenin özgürlüğü ve “yeni Suriye” için sloganlar attı.
Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Khartya Tugayı’na bağlı Ukraynalı askerler, Harkiv bölgesinde konuşlu birliklerle obüs atışları gerçekleştirdi.
İsrail ordusunun Gazze kentinin batısına düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda bina tamamen yıkıldı, bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.
Türk Kızılay ekipleri, Suriye`nin İdlib kentinde engelli kamplarında kalanlara yardım kolisi dağıttı.
Türkiye Gençlik Vakfının öncülüğünde, Milli İrade Platformu tarafından yaklaşık 400 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla “Dünyayı Uyandırıyoruz”, “Dün Ayasofya, bugün Emevi, yarın Aksa” ve “Bir Güneş Doğuyor” sloganlarıyla düzenlenen etkinlik için sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce katılımcı kortejle Galata Köprüsü`ne yürüdü.
ABD`nin Los Angeles eyaletine bağlı Kaliforniya eyaletinde, Trump yönetiminin göçmen baskınlarını sürdürmesi üzerine, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin işyerlerine yönelik baskınlarının durdurulmasını talep eden yüzlerce protestocu, polisle çatıştı.
İspanya`nın Avila kentinin San Bartolome de Pinares köyünde, 18. yüzyıldan kalma `Las Luminarias` etkinliği kapsamında atlar `kötülükleri kovmak` için ateşin üzerinden atlatıldı.