Anlık Bildirim

AMD Ryzen için çılgın anakart: Asus Crosshair VI Extreme

ROG yani Republic of Gamers ailesi, 10 yıl önce AMD için hazırlanan bir anakart modeliyle tanıtılmıştı. Bugün haberimize konu olan yeni anakart modeli ise, Asus'un en kaslı Ryzen anakartı.
 Asus'un oyuncular ve yüksek performans tutkunları için hazırladığı ROG yani Republic of Gamers serisi donanımlar, 10 yıl önce AMD için geliştirilen Crosshair anakart modeliyle başlamıştı. Aradan geçen süre zarfında anakarttan ekran kartına, çevre birimlerinden monitörlere kadar onlarca farklı ürünle genişleyen ROG, adeta ayrı bir marka haline geldi. AMD'nin pazardaki pozisyonuna bağlı olarak Intel tabanlı ürünlerin son 5-6 yılda daha fazla öne çıktığı ROG ailesi, Ryzen için geliştirilen en güçlü anakartını sunmaya hazır.
Duyurusu yapılan Crosshair VI Extreme, Ryzen işlemci ailesinin tamamı ve Soket AM4 formundaki diğer AMD işlemcilere destek sunuyor. Oldukça kaslı görünen anakart, özellikle hız aşırtma odaklı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Kullanıcıların tek tuşla overclock yapmasına olanak tanıyan Crosshair VI Extreme, profesyoneller için sıvı soğutma sisteminin monoblok yapısı, sıvı akış değerleri ve kaçak olup olmadığını, sensörler yardımıyla takip edebiliyor. Bitspower firmasıyla işbirliği çerçevesinde ayrı olarak satılacak özel bir monoblok seçeneğinin de sunulduğu anakart, üzerinde çalışan tüm soğutma sistemlerini, FanXpert 4 yazılımıyla kontrol edebiliyor. Republic of Gamers ailesinin doğası gereği yüksek kaliteli bileşenler ve güçlü ısı dağıtıcılarla donatılan anakart, pek çok özelliğe sahip.
AMD'nin X370 çipsetini kullanan anakart, çoklu ekran kartı kurulumları için iyi optimize edilmiş tasarım detaylarına sahip. Crossfire ve SLI uyumluluğu bulunan anakart üzerinde ilk iki PCIe x16 slotunun arası açık tutularak örneğin Asus GTX 1080 Ti Strix gibi 2.5 slot kaplayan ekran kartlarının iki tanesi için yeterli boşluk bırakılmış. Üçüncü PCIe x16 slotunun da hazır beklediğin Crosshair VI Extreme, ilk iki slot için metal kalkan desteği de sunuyor. Bu destek özellikle cüssüli ekran kartlarında slotun mukavemetini arttırıyor. Çok sayıda USB konnektörü bulunan anakart, USB 3.1 Gen2 desteği de sunuyor. Kablolu ve kablosuz internet bağlantısı için Intel kontrolcü kullanan anakart, güncellenmiş antenleriyle 802.11ac yanında Bluetooth 4.1 teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.
Gelişmiş ses deneyimi için sol alt tarafta izole bir bölüme sahip olan Crosshair VI Extreme, gelişmiş ses deneyimi için SupremeFX S1220 ses yongasına, ESS Sabre DAC ve gerek kayıtlar gerekse de canlı yayınlar için ince ayarlamalardan geçmiş detaylarla bezenmiş. Asus'un, Ryzen ailesi için geliştirdiği en güçlü anakart olan Crosshair VI Extreme, Ryzen Threadripper işlemciler için geliştirilen X399 çipsetli diğer çılgın AMD anakartıyla beraber Ağustos ayının başında piyasaya çıkacak gibi görünürken tavsiye fiyatı ise, 350 dolar olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim