Anlık Bildirim

AMD’nin A420,z490 ve X499 yonga seti açığa çıktı

Son gelen haberlerde AMD’nin hazırlığında olduğu 3 yeni çipsetine yer verildi. Firma ortaya çıkan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederken akıllarda şüpheler devam ediyor.
AMD’nin 2. nesil Ryzen işlemci ailesiyle kullanıma sunduğu X470 ve B450 yonga setine ev sahipliği yapan anakartlar şu sıralar kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Son açığa çıkan bilgilerde ise yeni yonga setlerine yer verildi.

Yeni açığa çıkan çipsetler A420, Z490 ve X499 şeklinde. Bunlardan A420 ve TR için gelecek olan X499 beklenen yongalar iken Z490 ismi hemen göze çarpıyor. Aslına bakarsak AMD’nin planına göre Z490’lı anakartlar çoktan raflardaki yerini almış olacaktı ancak gerek yeterli sayıda üretimin yapılamaması gerekse de kullanıcıların ilgisini çekecek düzeyde artısının olmadığı düşüncesiyle firma Computex 2018’den kısa bir süre önce Z490’dan vazgeçmişti. Şimdi görünen o ki AMD Z490’ı sahneye almaya hazırlanıyor.

Daha fazla PCIE kanalı 


USB-IF’ın sitesinde gün yüzüne çıkan modelin X470’e göre tek artısı daha fazla PCIE kanalını destekliyor olması olarak görünüyor. Sıradan oyuncu kitlesini pek de ilgilendirmeyen bu detay sisteminde çoklu ekran kartına ve PCIE SSD’ye yer vermeyi planlayan kitle için oldukça cazip olacaktır. Son olarak Z490 için henüz bir tanıtım tarihi bilgisine yer verilmediğini aktaralım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim