Anlık Bildirim

ASRock ve Gigabyte’dan hazır sistemler için Gemini Lake işlemcili anakartlar

4K çözünürlüğünde çoklu ortam içerikleri için orta halli bir sistem kurmak istiyorsanız ASRock ve Gigabyte tarafından geliştirilen Gemini Lake işlemcili anakartlara göz atabilirsiniz.

Intel’in alt seviyedeki Pentium ve Celeron işlemcileri anakarta entegre olarak da ilgi görüyor. Coffee Lake ailesinde Pentium ve Celeron işlemcileri bünyesinde toplayan Gemini Lake serisi yavaş yavaş ekran kartlarına entegre olmaya başladı.

4K küçük sistemler

Gigabyte ve ASRock firmaları Gemini Lake entegre ilk anakartları piyasaya süren firmalar oldular. Şu anda 2.5GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli Intel Celeron J4105 işlemci kullanılıyor. İşlemcide 700MHz hızına çıkabilen 12 işlem birimli UHD 600 entegre grafik birimi kullanılıyor. Böylece 4K 60Hz görüntü imkanı mümkün oluyor. Tüm anakartlarda HDMI üzerinden 4K aktarım sağlanıyor. Yakın zamanda Pentium Silver işlemciler de seriye dahil olacak.

Gigabyte J4005N D2P ITX anakartında bir adet PCIe 2.0 x16 slotu, depolama için PCIe Gen2 x2 M.2 slotu, bir adet M.2 SATA opsiyonu, USB 3.0 portları, iki SATA3 portu il paralel ve seri portlar yer alıyor. Kablosuz tarafında M.2 SATA üzerinde Intel WiFi mevcut. İstenirse ayrı olarak ücret karşılığında Intel CNVi çözümü de sunuluyor.

Neme karşı dayanıklı baskılı devre kartı yanında uzun ömürlü kapasitörler, kısa devreye dayanıklı entegre devreler, düşük dirençli MOSFET’ler ve tamponlama yapmayan UDIMM DDR 2400MHz bellek modülleri kullanılmış.

 

ASRock ve Gigabyte’dan hazır sistemler için Gemini Lake işlemcili anakartlar

ASRock tarafında iki model mevcut. ASRock J4105B-ITX modeli Gigabyte ile hemen hemen aynı. Tek fark SO-DIMM bellek modülleri. ASRock J4105-ITX ise PCIe 2.0 x16 yerine PCIe 2.0 x1 ve M.2 (Key E) kullanmış. Ayrıca 4 adet SATA3 bağlantısı sağlarken paralel ve seri portları ise kaldırmış. Yine anakartlarda yüksek dayanıklılık sunan bileşenler kullanılıyor. Henüz anakartın çıkış tarihi ve fiyatı belli değil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim