Anlık Bildirim

Asus'un beklenen anakartı göründü: Ryzen için Mini-ITX model

AMD Ryzen için mini-ITX anakart sunan üreticiler kervanına Asus da dahil oluyor. Şirketin yeni model gerek genel tasarımı gerekse de ışıklandırma özellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.
AMD Ryzen işlemci ailesinin 65 Watt ısıl tasarım gücüne sahip modelleri, mini bilgisayarlar için dikkat çekici bir seçenek oluşturuyor. Yüksek performanslı, çok amaçlı bir mini bilgisayarı AMD platformu etrafında kurgulamak isteyenlerin buna uygun bir anakarta sahip olması da şart. Ryzen tarafında mini-ITX akımını Biostar başlatmış, arından Gigabyte ve ASRock firmaları da bu akıma uygun modellerini Computex Fuarı'nda tanıtmıştı.
Aylar sonra nihayet Asus'un da bu kulvara adım attığını görüyoruz. ROG ailesi altında geliştirilen STRIX B350-I Gaming modeli gerek tasarım gerekse de işlevsellik seviyesinde kaslı ve iddialı bir profile sahip. Şirketin ürün gamındaki ROG STRIX-F Gaming modelinin minyatür versiyonu gibi duran anakart, AURA Sync RGB ışıklandırma sistemine sahip. Üst seviye X370 çipseti yerine pek çok rakibi fiyat/performans dengesi daha yüksek duran B350 çipseti üzerinde yükselen model Soket AM4 formundaki tüm AMD işlemcilerine destek sunuyo ve 32GB'a kadar DDR4 kullanımını mümkün kılıyor.
Ekran kartları için bir adet PCIe x16 slotuna sayip olan anakartın diğer özellikleri arasında iki harici USB 3.1 Gen 2 portu, dört adet USB 3.1 Gen 1 portu, bir adet USB 3.1 kullanımına hazır soket ile çok sayıda USB 2.0 ve SATA 6.0 portu ile iki M.2 depolama slotu da hazır bekliyor. Gigabit Ethernet ve kablosuz internet desteği sunan modelde SupremeFX 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği de bir Asus klasiği olarak yerini almış durumda. Yüksek kaliteli bileşenlerden oluşan ve bir ROG anakarttan beklendiği üzere overclock yetenekleri de olan anakartı sızdıran İsveç merkezli satış sitesi fiyatı 235$ olarak gösteriyor. Ancak aynı sitedeki diğer fiyatların, örneğin Newegg'den %30 civarı yüsek olduğu anlaşılıyor dolayısıyla Asus ROG STRIX B350-I-Gaming daha düşük bir fiyatla kullanıma sunulabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4614 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus anakart, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim