Anlık Bildirim

Cannonlake ve 300 serisi çipsetleri bir çok yenilikle geliyor

Teknoloji dünyası olarak 200 serisi çipsetlerin duyurulmasını beklediğimiz şu günlerde 300 serisine dair bilgiler yavaş yavaş sızmaya başladı.Yeni çipset görünüşe göre bazı üreticileri üzecek gibi.
Intel'in 200 serisi çipsetlerini ve Kabylake platformunu duyurmasına az kala 300 serisine dair sızıntılar gelmeye başladı.

Entegre WLAN

Yeni çipset gelen bilgilere göre entegre WLAN yongası ve USB 3.1 (Gen 2.0) içerecek. Bu durum aralarında BroadcomRealtek ve ASMedia'nn da bulunduğu WLAN yongası üreticilerini zora sokacak gibi görünüyor. Lakin ASMedia aynı zamanda USB 3.1 (Gen 2.0-Gen 2 ile USB 3.0'ın 2 katı hız vaad ediliyor.) yongaları da ürettiğinden harici bileşenler için ürettiği yongalar sayesinde daha az etkilenecek gibi görünüyor. Buna karşın anakart üreticileri yine Intel'in sunduğu USB 3.1 portlarından fazlasını sunmak için 3. parti kontrolcülere ihtiyaç duyacaktır. Bu da ASMedia'nın lehine olacağı düşünülen bir başka durum.


Intel'in bu kararı vermesindeki sebep olarak ise yongasetlerindeki teknolojileri arttırmak ve bazı teknolojileri bünyesinde standart hale getirmek olduğu gösterilebilir.

6 Çekirdeğe Geçiş

Öte yandan yeni çipsetin uyumlu olacağı Cannonlake kod adlı 8. nesil Core işlemci ailesi ile birlikte İntel bir ilke imza atabilir. Daha önceki sızıntılarda yer alan bilgilere göre Intel ilk kez Cannonlake ile birlikte ana akım işlemcilerinde 6 çekirdek seçeneğini sunabilir. Öte yandan diğer bir ilk ise İntel'in 10 nm sürecine geçişinin Cannonlake ile birlikte oluşu.


Bununla birlikte her iki platformu da 2017'nin sonlarında duyurması beklenen Intelin yıl sonuna kadar nasıl yetiştireceği ise merak konusu iken Kabylake'de sistem yenilemeyi planlamayanlar için Cannonlake güzel bir fırsat olacağa benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4049 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel cannonlake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim