Anlık Bildirim
 
Donanım dünyasında ürettiği bileşenlerin kalitesiyle ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle tanınan EVGA, anakart piyasasındaki hakimiyetini son duyurduğu modeliyle arttırmayı amaçlıyor. Firmanın şimdiye kadar sadece üst segment çipsetlerle üretim yaptığı anakart tarafı son çözümüyle bütçe odaklı kullanıcılara da yöneliyor.


Adından da anlaşılacağı üzere temel olarak Intel’in Coffee Lake işlemcileri için geliştirdiği B360 yongasetini taşıyan anakart LGA 1151 soket formundaki işlemcilerle uyumlu. Çipsetin getirdiği bir kısıtlama olarak hız aşırtmaya kapalı olan model üzerinde bulunan 2 adet DIMM slotu üzerinde 2667 MHZ frekansta toplamda 32 GB kapasiteli bellek kullanılabiliyor.

VRM ünitelerinin üzerinde hız aşırtma desteğinin bulunmadığı düşünüldüğünde mantıklı bir şekilde soğutucu bulunmayan anakartta EVGA ayrıca herhangi bir görüntü çıkışına da yer vermemiş. Bütçe odaklı çözümün oyunculara hitap ettiğini düşünecek olursak bu karar oldukça mantıklı zira söz konusu kullanıcı kitlesinin büyük bir çoğunluğu entegre grafik birimini kullanmıyor. Tabi sistemi belli bir yaşa ulaştığında NAS olarak kullanmayı planlayan kullanıcılar için de olumsuz bir durum dolayısıyla tercihin dikkatli yapılması gerekli.

Genişletme yuvaları ve depolama

Micro ATX formuna sahip B360 Micro Gaming üzerinde 16 kanala sahip PCI-E 3.0 slotuna ek olarak üst seviye SSD’ler için x4 modunda çalışan bir adet PCIe slotu mevcut. Diğer kartlar için de yine PCIe 3.0 standartına sahip x1 modundaki slot gözümüze çarpıyor. Depolama birimleri için bir adet M.2-2280 yuvasını da barındıran kartta ayrıca 6 adet SATA 3.0 bağlantı noktası da bulunmakta. Kablosuz bağlantı tercih eden kullanıcıları da unutmayan EVGA 802.11ac Wi-Fi modülünü eklemiş.
Evga’dan bütçe odaklı yeni anakart: B360 Micro Gaming Tam Boyutta Gör

Realtek ALC 888

Entegre ses yongası olarak Realtek imzalı ALC 888 yongasına sahip anakartta yonga SV3H615 amfisi tarafından da desteklenmiş. Tabi keşke daha iyi bir entegre ses çözücüye yer verilseydi demeden edemiyoruz ancak çözümün bütçe odaklı bir modeli olduğunu düşünürsek karar mantıklı sayılabilir.

Fiyat 


Bağlantı seçeneklerine baktığımızda ise1 adet PS/2 girişi, Type-A formundaki 4 adet USB 3.1 Gen2 portu, 5.1 kanal ses sisteminizi bağlayabileceğiniz ses jackları, Intel i219v’den güç alan gigabit ethernet portu ve 4 adet USB 2.0 portunun yer aldığını görüyoruz. Son olarak EVGA B360 Micro Gaming’i an itibariyle 119 dolarlık fiyat etiketiyle EVGA’nın sitesinden sipariş verebileceğinizi de ekleyerek sözlerimizi noktalayalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim