Anlık Bildirim

Şimdiye kadar gördüğünüz en ilginç anakart olabilir

Anakart dünyası popüler akımlara uyum sağlamayı sürdürüyor. Oyun donanımlarına olan ilginin ardından şimdi de kripto para madenciliği, daha önce görmediğimiz profilde anakartlara vesile oluyor.
Yıllar içerisinde farklı özelliklere sahip çok sayıda anakart gördük, kimisi tasarımıyla kimisi de ek özellikleriyle ön plana çıkıyordu. Oyun donanımlarına artan ilgi, üreticileri oyun eksenli tasarımlara yönlendirirken, yeni akım kripto para madenciliği anakart tasarımlarına da etki ediyor. Daha fazla ekran kartı takabilmek için üzerinde çok sayıda PCIe slotu bulunan anakartlar arka arkaya lanse edilirken, en ilginç olanı Colorful'dan geldi.
Ağırlıklı olarak ekran kartlarıyla tanınan Çinli Colorful, Intel'in LGA1151 işlemcileriyle uyumlu C.B250A-BTC PLUS V20 anakart modelini duyurdu. Hem telaffuzu hem de yazması zor bir isme sahip olan anakart, herhangi bir form faktöründen biraz daha farklı olduğu için 485mm uzunluğu ve 195mm genişliği ile değil standart bilgisayar kasaları, HPTX kasalara bile sığacak gibi değil. Toplamda 8 tane ekran kartının takılmasına izin veren anakartta, PCIe slotları intizamlı bir şekilde dizilmiş ve 2 slot tasarımlı kartların kolayca takılması sağlanmış.
Şimdiye kadar gördüğünüz en ilginç anakart olabilir Tam Boyutta Gör
                           
Üzerinde 24pin güç girişi olmayan dolayısıyla yüksek kapasiteli güç kaynaklarının, bu anakartı kullanan farklı sistemlerle paylaşılmasını sağlayan modelde işlemci için iki adet 4pin ATX güç girişi ve PCIe beslemeleri için de 16 adet konnektör dikkat çekiyor. En üstteki PCIe slotu PCIe 3.0 x16 hızında çalışan, diğer 7 slotu ise PCIe 3.0 x1 hızında görev yapan anakart, Intel'in B250 yongasetini kullanıyor. Fark etmişsinizdir, anakart üzerinde sadece bir adet bellek slotu bulunuyor, o da SO-DIMM formatında geliyor yani mobil bellek kullanmanız gerek. GPU mining işlemlerinde bellek darboğazı olmadığından böyle karar verilmiş.
Madenciler için hazırlanan anakartın fiyatı ise açıklanmadı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9889 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mining, colorful ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim