Anlık Bildirim

Son dönemde Intel cephesinin kullanıcılar adına en çok heyecanlandırıcı çözümü kuşkusuz Z390 yonga seti. Geçtiğimiz gün resmen Z390’ı duyuran firmanın yeni çipseti doğrusu pek de beklenildiği gibi gelmedi.


Intel’in dokümanına bakacak olursak, hali hazırdaki Z370 yonga setine kıyasla dişle dokunur bir fark olduğunu söyleyemeyiz. Hatta daha da kötüsü henüz 8 çekirdekli işlemcilerden bir haber dahi yok. Peki bu yonga seti boşuna mı duyuruldu diyecek olursanız, Z390’ın firmanın AMD’nin önümüzdeki haftalarda lanse etmesini beklediğimiz Z490 çipsetine karşı konumlandırıldığını söyleyebiliriz. Lafı daha fazla dolandırmadan yeni özelliklere değinelim isterseniz.

Z370+WiFi AC=Z390

Her ne kadar şu anda anakart üreticileri 3. parti kontrolcülerle entegre WiFi özellikleri sunsa da anlaşılan o ki Intel bunu standart haline getirmek istiyor. Zira yeni çözüm Wireless-AC’yi doğal olarak destekliyor. Bunun yanı sıra Bluetooth 5.0 da destekleyen yongasetine Z370’den farklı olarak Intel USB Type 3.1 Gen 2 desteğini eklemiş ki Z370’li anakartlarda USB 3.1’in ilk jenerasyonunun bulunduğunu hatırlatalım.
Zannediyorum ki çoğumuz Z390’dan büyük bir beklenti içerisindeydik. Maalesef şu an için Z390, Z370’in WiFİ AC, Bluetooth ve USB özelliklerinin eklenmiş halinden başka bir şey değil. Tabi ileride 8 çekirdekli modeller gelirse o zaman işin rengi değişecektir. Son olarak Z390 yonga setli anakartların bu yılki Computex fuarında boy göstereceğini belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5338 kez okundu.
8 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel z390, amd intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim