Anlık Bildirim

Intel’de yaz temizliği: Mini geliştirici kartları iptal edildi

Mobil cihaz pazarında aradığını bulamayan Intel şimdi de geliştirici kartı ve giyilebilir cihaz pazarında hayal kırıklığı yaşadı. Firma bir çok kart projesini iptal ettiğini duyurdu.

Raspberry Pi geliştirici kartının bir eğitim projesi olmaktan çıkarak bilgisayar pazarına yön veren bir trend haline gelmesinin hemen akabinde Intel de bu trendde yerini almak için hamleler yapmaya başlamıştı. Ne var ki bu hamleler uzun soluklu olamadı. Firma bir çok kart projesini iptal ettiğini duyurdu.

Mobil cihaz pazarında aradığını bulamayan Intel şimdi de geliştirici kartı ve giyilebilir cihaz pazarında hayal kırıklığı yaşadı. Firma büyüme sağlayamadığı alanları hemen terk ederek kaynak israfının önüne geçmeye çalışıyor.

İptal üstüne iptal

Intel’in iptal ettiği ilk kart Galileo adını taşıyor ve 2013 yılında Arduino ile ortak olarak geliştirilmişti. ARM tabanlı bir işlemci barındıran Galileo, farklı sistemler geliştirmek isteyen tüketicileri hedefliyordu.

İkinci kart ise Joule ve henüz geçen yıl tanıtılmıştı. Robot teknolojileri gibi daha gelişmiş uygulamalara hitap eden Joule; Atom işlemci, 4GB RAM, 16GB depolama, WiFi, yüz tanıma, makine öğrenme dili, 4K desteği gibi bileşenler barındırıyordu.

Diğer taraftan giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirilen ve büyük yatırımlar yapılan Edison modülü de kendisini bekleyen sondan kurtulamadı. 2014 yılında piyasaya sürülen Edison’un giyilebilir pazarı şekillendireceğine inanılıyordu.

Yine giyilebilir cihaz pazarına yönelik olarak geliştirilen düşük profilli Curie modülü de iptal edildi. Arduino 101 ve Oakley Radar Pace gözlüklerinde Curie modülü kullanılmıştı ancak uzun ömürlü olmadı.

Ayrıca akıllı gözlüklere yönelik Recon Jet, Recon Jet Pro ve Recon Jet Pro Plus yongaları da iptal edildi. 16 Eylül tarihine kadar bu modellerin satışı devam edecek. 16 Aralık itibariyle de son sevkiyatlar tamamlanmış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2264 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel galileo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim