Android Haberleri

Kategori
Son dakika android haberleri DH’de. Geçmişten bugüne (), android hakkında bilgi ve güncel haberleri buradan takip edin! Yeni haberlerden anında haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.
SON GÜNCELLEME
9 SA.

GİRİLEN İÇERİKLER
128 VİDEO 5.734 HABER 117 GALERİ

ORTALAMA İÇERİK YOĞUNLUĞU
HAFTADA 14 İÇERİK

Android Son Dakika Haberleri

Güncel Android Haberlerini Takip Edin 📰

En yeni Android Haberleri de dahil olmak üzere, Android ile ilgili tüm haber ve gelişmeleri içerisinde bulunduğunuz 287 sayfalı bu kategoriden takip edebilirsiniz.

DonanımHaber'in alanında uzman editörleri, Android dünyasında yaşanan son gelişmeleri aktarmak için haftada ortalama 13 içerik oluşturmaktadır. Ayrıca şimdiye kadar ise bu kategoriyle ilişkilendirilmiş 128 video, 117 galeri ve 5488 adet Android haber içeriği bulunmaktadır.

Android İle İlgili Son Haberler Neler ❓

DonanımHaber’deki güncel Android Haberleri içinde dikkat çeken gelişmeler şöyle 🔽

Siz de 2024'teki son dakika Android Haberlerini kaçırmamak için bu kategoriye abone olarak, hem e-posta ile hem de forum ve mobil uygulamamız üzerinden bildirim alabilirsiniz.

Anlık Android Gelişmeleri DH’de 📢

Türkiye'nin en büyük teknoloji sitesi www.donanimhaber.com'da, yeni Android Haberlerini takip etmek isteyenler için her yıl olduğu gibi 2024’te de sizleri anbean bilgilendirmeye devam ediyoruz. Dilerseniz son Android Haberlerini okuduktan sonra, Mobil Uygulama Haberleri sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Android Hakkında

Android; Google ve Open Handset Alliance tarafından, mobil cihazlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, sistemin daha hızlı ve çabuk gelişmesi, birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaktır. Google, Android sistemi üzerinde çalışan Google Play marketteki oyun ve uygulamalar üzerinde aldığı reklamları yayınlayarak para kazanmaktadır. Android'in desteklenen uygulama uzantısı ".apk"dır.

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için hali hazırda 2,6 milyondan fazla uygulama bulunmaktadır. Google Play Store ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.

Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır.

Android, Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bu sistem ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu Java-uyumlu kütüphaneleri içine alan uygulama iskeleti üzerinden çalışmaktadır. Android, derlenmiş Java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli Android Runtime (ART) kullanır ve cihazların fonksiyonelliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir. Google aynı zamanda işletim sistemindeki hataları bulan kullanıcıları para ödülü ile ödüllendirmektedir. Android işletim sisteminin resmi olarak yayınlanan son sürümü Android 12'dir.

Android hakkında bilgi Vikipedi'den alınmıştır.

Oyun Önerileri AndroidTelefon KarşılaştırmaTelefon TavsiyeleriTelefon Fiyatlarıİkinci El Telefonlar
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim