Anlık Bildirim

Android 8.1 Oreo yayınlandı: Android 8.1 ile gelen yenilikler

Android 8.0 Oreo sürümünün ilk büyük güncellemesi Android 8.1 yayınlandı. Birçok yeniliği beraberinde getiren ve hata düzeltmeleri içeren güncellemeye dair detaylar haberimizde...
Google, bugün düşük bütçeli akıllı telefonlar için geliştirdiği Android Go sürümüyle eş zamanlı olarak Android 8.1 Oreo sürümünü de yayınladı. Android 8.0'daki hataların düzeltildiği ve birtakım yeni özelliklerin eklendiği yeni sürüme gelin yakından bakalım. 
  • Pixel Visual Core: Pixel 2 serisiyle birlikte Google, ilk kez özel tasarım bir yardımcı işlemci kullanmaya başladı. Android 8.1 ile birlikte üçüncü taraf geliştiricilerin kullanımına sunulan makine öğrenimi ve görüntü işleme özellikli bu yardımcı işlemciyle birlikte Android Kamera API'sını kullanan uygulamalar HDR+ modunda fotoğraf çekebilecek.
  • Yapay sinir ağları API'sı: Aygıt içi makine öğrenme işlemleri için donanım hızlandırması içeren bu API sayesinde ağ yüklemelerindeki gecikme süreleri daha da kısalacak. Uygulamalardaki gecikmeler minimal düzeye çekilerek donanımların en verimli şekilde kullanılması sağlanacak.  Android 8.1 sürümü yüklü telefonda dahili bir AI çipi bulunuyorsa bu sistemle birlikte bunun tüm avantajlarından yararlanabileceksiniz. 
  • Daha güvenli sanal ortam: Güvenli Tarama, bilinen bir tehdit olarak sınıflandırdığı bir URL ile karşılaştığında uygulamanın belirli bir işlemi (örneğin, güvenliğe dönme gibi) otomatik olarak gerçekleştirmesini sağlayabiliyor. Bu sayede uygulamaların zararlı internet bağlantılarıyla iletişimi engellenerek kullanıcıya daha güvenli bir ortam sunuluyor.
  • Bildirim sınırlaması: Uygulamaların yalnızca saniyede bir bildirim göndermesine izin veriliyor böylelikle gürültü kirliliği bir nebze de olsa engelleniyor.
  • Bluetooth cihazların pil göstergesi: Bluetooh aksesuarların (Bluetooth kulaklık, akıllı saat gibi) pil seviyelerini bildirim çubuğundaki Bluetooth sekmesine tıklayarak öğrenebilirsiniz.
  • Parmak izi tarayıcısı iyileştirmeleri: Parmak izi tarayıcısının güvenlik seviyesi arttırıldı. 
  • Otomatik form doldurma geliştirmeleri.
  • Pixel 2 serisi için görüntü ayarları kısmına doğal, gelişmiş ve sıcak renk tonu seçenekleri eklendi.
Tüm bu yeniliklerin yanı sıra birtakım hata düzeltmeleri de içeren güncellemeyle birlikte Nexus 5X'in ses sorunu da çözülüyor. 
Android 8.1 Oreo yayınlandı: Android 8.1 ile gelen yenilikler
 
Geçtiğimiz günlerde tartışmalara sebebiyet veren ve oldukça viral olan hamburger emojisi de güncellemeyle birlikte düzeltiliyor. Güncellemeden önce Hamburger içerisindeki peynir, en alt katmanda ekmeğin hemen üzerinde (köftenin altında) yer alıyordu. Dikkatli gözlerden kaçmayan bu yanlış Android 8.1 sürümüyle birlikte düzeltilmiş ve peynir köftenin hemen üzerine konumlandırılmış.
Güncelleme, tüm Pixel telefonların yanı sıra Pixel C tablet, Nexus 5X ve Nexus 6P için de yayınlanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39517 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, andorid ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim