Anlık Bildirim

Android Pie ile birlikte gelen en kullanışlı 11 özellik

Dünyaca ünlü teknoloji platformu The Verge'ün hazırlamış olduğu "gözden kaçırmamanız gereken en kullanışlı 11 Android Pie özelliği" listesine haydi hep birlikte göz atalım!
Google, geçtiğimiz günlerde Android’in işletim sisteminin en genç ve en gelişmiş sürümü Android 9.0 Pie'ı resmi olarak yayınlamıştı. Yeni sürüm sayesinde Android cihazları pek çok yeni kullanışlı özelliğe kavuşuyorlar. Aralarından bazıları Android kullanıcılarını sahiden de çok sevindirecek.
Öyleyse dünyaca ünlü teknoloji platformu The Verge’ün hazırlamış olduğu “Android Pie ile birlikte gelen en yararlı 11 özellik” listesine gelin hep birlikte göz atalım!

1. Çoklu Bluetooth bağlantısı

Android 9.0 Pie, cihazlarınızı 5 farklı Bluetooth cihazıyla aynı anda eşleştirebilmenize ve cihazlar arasında sorunsuz olarak geçiş yapabilmenize olanak tanıyor. Örneğin Bluetooth hoparlörünüzle müzik dinlerken, telefonunuza arama geldiği takdirde rahatça cihazınızı Bluetooth kulaklığınızla eşleştirebilir ve aramanıza kulaklıkla devam edebilirsiniz. Android Oreo'da ise yalnızca 2'ye kadar Bluetooth ses bağlantısı destekleniyor.

2. Bluetooth ses aygıtları için varsayılan ses düzeyini koruma

Android'in son sürümü Pie’a kadar Bluetooth cihazlarınızla telefonunuzu her eşleştirdiğinizde, cihazda veya telefonda ayarladığınız en son ses ayarı sıfırlanıyordu. Yeni sürümde ise geçmişte eşleştirilmiş cihazların ses ayarları, telefonunuz tarafından hatırlanacak. Yani Bluetooth kulaklığınızla her müzik dinleyişinizde veya arama yapışınızda sesi ayarlamak zorunda kalmayacak, cihazınızı hep sabit ses düzeyinde kullanabileceksiniz.

3. Yatay Mod

Diğer Android cihazlardan da ayarlardan ekran döndürmeyi aktive edebiliyor veya devre dışı bırakabiliyorduk fakat ek olarak artık Android Pie’da yatay modda kullanmayı belli uygulamalar için daha kolay aktive edebileceksiniz. Google, bunun örneğini Gmail uygulamasında sergilemişti. Gmail uygulamasında en alt sağa konumlandırılan telefon simgesine dokunulduğunda ekran dönebiliyordu. Tıpkı ona benzer bir buton yardımıyla ekranın konumunu rahatça ayarlayabileceksiniz.
Android Pie ile birlikte gelen en kullanışlı 11 özellik
 

4. Uygulama Bildirimi Engelleme

Cihazınızda durmadan istenmeyen bildirimler ve reklamlar yollayarak sizi rahatsız eden uygulamalar mı var? Artık endişelenmenize gerek yok. Android Pie, hangi uygulamaların size sizi alakadar etmeyen içerikler yolladığını görebilecek ve gereksiz bildirimleri engelleyebilecek.

5. Görmezden gelinen bildirimleri otomatik engelleme

Eğer bir uygulamadan veya kişiden gelen mesaj ve bildirimlere tıklamadan direkt olarak bildirimi direkt olarak temizliyorsanız, sistem bunu otomatik olarak algılayacak ve o bildirimi kapatacak.

6. Yeni Sanal Buton

Home butonunu tarihi gömecek bir adım atan Google, Android P işletim sistemine iPhone X'dekine benzer bir çubuk eklemiş. Kullanımı pratikleştirmek adına eklenen sanal buton sayesinde çeşitli parmak hareketleriyle son kullanılan uygulamalar kısmına ve uygulamalar menüsüne ulaşabilmek mümkün. Bunun için parmağınızı aşağıdan yukarı kaydırdığınız zaman son kullanılan uygulamalar sayfasına ulaşabilir, parmağınızı tekrar yukarı kaydırdığınız zaman ise uygulamaların yer aldığı sayfaya erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca parmağınızı sağa sola kaydırarak uygulamalar arasında geçiş yapabilmek de mümkün.

7. Lockdown Modu

Lockdown Modu sayesinde tek dokunuşla surat tanıma sensörünü ve akıllı kilidi geçici bir süreliğine devre dışı bırakabiliyorsunuz. Başkalarının sizi cihazınızı açmaya zorlaması durumunda oldukça işe yarayacak bir özellik. Bu yeni özellik sayesinde parmak izi sensörünü, yüz tanıma sensörünü, iris tarama sensörünü ve tüm güvenlik sistemlerini devre dışı bırakıp cihazınızın sadece PIN, şifre veya desenle açılmasına izin verebiliyorsunuz.
Android Pie ile birlikte gelen en kullanışlı 11 özellik
 

8. Otomatik güç tasarrufu

Bu özellik sayesinde eğer hiçbir ağa bağlı olmadığınız halde mobil veriniz, Wi-Fi’ınız veya Hotspot’ınız açıksa otomatik olarak kapanacak. Bu sayede oldukça büyük çapta bir güç tasarrufu yapabileceksiniz.

9. Metin Büyüteci

Bir metnin veya kelimenin üzerine kopyalarken dokunduğunuz gibi dokunduğunuzda ekranda beliren küçük büyüteci kullanabileceksiniz. Bu sayede görmekte zorlandığınız harfleri ve kelimeleri rahatça okuyabileceksiniz.

 10. Bluetooth kulaklıklarda sesin gecikmesini raporlama

Android 9 Pie'daki bu özellik sayesinde kablosuz kulaklıklarınızdaki ses gecikmelerini, kulaklığın tutukluk yapmasını büyük ölçüde ortadan kaldırabileceksiniz. “Ses gecikmesini raporlama” özelliği sayesinde böyle anlarda sorununuzu sisteme bildirebileceksiniz.

11. Wind Down Modu

Sıklıkla saatin ne kadar geç olduğunu farketmeyerek gece geç saatlere akıllı telefonlarımızı kullanmaya devam edebiliyoruz. Wind Down Modu, bu durumla başa çıkabilmeniz için kendi belirlediğiniz uyku saatinizde otomatik olarak bildirim yollayacak ve ekranınızı siyah ve beyaza döndürecek. 
Android Pie ile birlikte gelen en kullanışlı 11 özellik
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
95238 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android güncellemeleri, güncelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim