Anlık Bildirim

Cyanogen yolun sonuna geldi

Özelleştirilmiş Android ROM dünyasının en büyük ismi Cyanogen kepenk kapatıyor. Rekabet gücü azalan şirket faaliyetlerini ve tüm servislerini sona erdirme kararı aldı.

Bir dönem üçüncü büyük ekosistem olma amacıyla yola çıkan ve Google’ı devre dışı bırakacağını iddia eden Cyanogen’in kendisi devre dışı kaldı. Firma ticari faaliyetlerine son vereceğini açıkladı.

Yolun Sonu

Firmanın web sitesi üzerinden yapılan açıklamada 31 Aralık 2016 itibariyle tüm Cyanogen hizmetleri ve destekli gecelik yapıların sona ereceği bildirildi. Kişisel olarak CyanogenMod geliştirmek isteyenler için ise açık kaynak proje ve kaynak kodları erişime açık olarak kalacak.

Şüphesiz bu karar Android dünyası için büyük bir kayıp. Özelleştirilmiş ROM çalışmalarının yaygın bir kitleye ulaşmasını sağlayan Cyanogen, farklı ROM geliştiricilerine de referans olmuştu. Elbette Cyanogen haricinde özelleştirilmiş ROM ile uğraşan topluluklar mevcut ancak hiç biri Cyanogen kadar çok kullanıcıya sahip değil.

Özelleştirilmiş ROM dünyasında kendisini ispat eden Cyanogen, sonrasında ani bir kararla ticari hayata atılmaya karar vermişti. Ne olduysa da bundan sonra oldu.

OnePlus ve Micromaxx gibi üreticilerle işbirliği yapan firma, Cyanogen OS adında resmi bir ROM geliştirdi. CM modlarından ayrı olan bu ROM kendine has avantajlarla geldi ancak üreticilerin kendi arayüzünü kullanmak istemesi nedeniyle Cyanogen müşteri bulmakta zorlandı. Ayrıca aktif kullanıcı sayılarında oynama yaptığı iddiaları da kendisine olan güveni sarstı. Sonrasında işten çıkarma ve daralmalar gündeme gelmişti. Şimdi ise firma kaçınılmaz sondan kurtulamadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14984 kez okundu.
28 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, cyanogen os ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim