Anlık Bildirim

Fuchsia işletim sistemi Android'in yerini mi alacak?

Android'in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke, heyecan verici Fuchsia işletim sistemiyle ilgili konuştu. Peki Google, Fuchsia'yı Android'in yerini alsın diye mi geliştirdi?
Google’ın I/O 2017 etkinliği teknoloji devine, şirketin üzerinde çalıştığı projeleri duyurmak için mükemmel bir ortam sundu. Bu ayın başlarında ise bunların en önemlilerinden biri olan Google Fuchsia'nın görselleri internete düşmüştü. Aslında Fuchsia hakkındaki ayrıntılar ilk olarak geçen sene ortaya çıktı ancak son raporlar işletim sisteminin kullanıcı arayüzünü sergilemesinin yanında, dahil edilebilecek bazı özellikleri öğrenmemiz açısından önemliydi.
Konferans kapsamında Android'in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Dave Burke'a, Google'daki en heyecan verici projelerden biri olan Fuchsia işletim sistemiyle ilgili sorular soruldu. Mühendis, deneysel projenin erken aşamada olduğunu ve Google'ın üzerinde çalıştığı pek çok projeden biri olduğunu söyledi.

Fuchsia, Android veya Chrome OS'in yerini almayacak

Fuchsia'yı ayrıcalıklı kılan şey, geliştiricilerin kodları görmesine ve katkıda bulunmalarına izin veren açık kaynaklı bir yapıda olması. Burke, işletim sistemini henüz deneysel bir proje olarak gördüklerini, aslında Google'da bunun gibi çok sayıda harika projenin olduğunu söylüyor. Kendisine göre Fuchsia'yı ilginç kılan şey, açık kaynaklı olduğu için insanların bunu görebilmesi ve üzerinde yorum yapabilmesi.
Google'ın Fuchsia projesini Android'e alternatif olarak sunma niyetinde olmadığını belirtmek gerekir. Yani Google bu yeni işletim sistemini Android OS veya Chrome OS'in yerini alsın diye geliştirmiyor. Yine de bu durumun ileride değişmeyeceğinin bir garantisi yok. Çünkü Fuchsia, yavaş yavaş şekillenerek, istikrarlı bir işletim sistemi haline gelmeye başladı. Bu noktada, Fuchsia'nın sonunda tam teşekküllü bir işletim sistemi haline gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim