Anlık Bildirim

Google, Avrupa Komisyonu'ndan aldığı 5 milyar dolarlık cezayı hakediyor mu? [Anket#17]

Uygulamalarını işletim sistemine bağlayarak diğer şirketlere karşı haksız rekabet ortamı yaratan Google'ın almış olduğu ceza hakkında ne düşünüyorsunuz? Google, bu cezayı hak ediyor mu?
Geçtiğimiz günlerde haksız rekabet ortamı sağladığı için 5 milyar dolarlık cezaya çarptırılan Google'ın bu cezayı hak edip etmediği tartışma konusu olsa da şirketin üzerinde kara bulutların dolaştığı aşikar. Peki bu yaptırımın altında yatan sebepler neler?
Üç yılı aşkın bir süredir Google'ın Android işletim sistemi hakkında soruşturma yürüten Avrupa Komisyonu, üç konuya odaklanmış durumda. Bunlardan ilki Google'ın başta Chrome tarayıcısı olmak üzere pek çok uygulamayı Android işletim sisteminde ön yüklü olarak yerleştirmesi. Dikkat çekilen ikinci nokta ise Google'ın akıllı telefon üreticilerini kendi hizmetlerine (Gmail, Google Chrome veya Haritalar gibi) alternatif üretmeme konusunda zorlaması. Son ve belki de en önemli gerekçe ise Google'ın; akıllı telefon üreticilerine ve operatörlere teşvik vermesi. İddialara göre şirket; Google arama motorunu varsayılan arama motoru, Google Chrome'u ise varsayılan tarayıcı olarak ayarlamaları için şirketlere ödeme yapıyor.
Yukarıda bahsedilen üç iddia ile Google'ın mobil işletim sistemi sektöründeki hakim durumunu kötüye kullandığı ve tekel haline gelerek küçük üreticileri pazardan silmeye çalıştığı belirtiliyor. Hal böyle olunca arama devi Google, 4.3 milyar euroluk para cezasından da kaçamadı. Ancak işin bir başka boyutu daha var. Google'ın almış olduğu bu ceza, şirketin  Android işletim sistemini lisanslamasına neden olabilir. Hal böyle olunca akıllı telefonların maliyetinin artacağı ve özellikle ''ucuz'' akıllı telefonların sayısının giderek azalacağı belirtiliyor. Yani olan yine tüketiciye olacak.
İşin özeti bu şekilde. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Google bu cezayı gerçekten hak etti mi?  
Google, Avrupa Komisyonu'ndan aldığı 5 milyar dolarlık cezayı hakediyor mu? Oy Ver 691 kişi oy verdi. Sonuçları Göster  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2984 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, anket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim