Anlık Bildirim

 

Google ve aralarında Samsung, HTC ve LG gibi şirketlerin olduğu birçok Android cihaz üreticisi yeni bir anlaşma imzaladı. “Android Networked Cross-License” isimli bu anlaşma ile güçlerini birleştiren şirketler, Android’in patent haklarının ihlal edilmesi durumunda toplu şekilde haklarını savunacaklar.

Kısaca, Latincede “barış” anlamına gelen PAX kelimesiyle de anılan anlaşma, şirketler arasındaki patent kullanımını da düzene sokacak. Anlaşmayla birlikte yalnızca Android’in patent hakları korunmayacak, aynı zamanda anlaşmaya dahil olan şirketlerin birbirlerinin patentlerini ihlal etmesi de önlenecek.

Yapılan açıklamaya göre isteyen her şirketin dahil olabileceği anlaşma, şartları kabul eden şirketlere de Android’in bazı patent haklarının kullanımını ücretsiz olarak sunacak. Şimdilik, üreticilere ücretsiz olarak sunulacak olan bu patentlerin hangileri olduğundan bahsedilmedi.

PAX ile Android platformuna dahil olmak isteyen, ancak patent ihlali yapma endişesinden ötürü geri duran küçük çaplı şirketlere de fırsat tanınmış olacak. Anlaşmanın Android platformu üzerindeki etkisinin iyi yönde olacağı düşünülüyor.

Yalnızca yazılım teknolojilerinin patentine yönelik olan PAX, Google tarafından oluşturulan ilk patent anlaşması değil. Google, şirketlerin "pasif olarak" patentlerini savunmasını içeren ve yalnızca dava etmek adına patent almasını engelleyen anlaşmalar da hazırlamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim