Anlık Bildirim

Mi Pad isim hakkına Apple engeli

Avrupa yüksek mahkemesi Mi Pad markasının okunuş anlamında iPad ile benzerlik taşıdığını ve tüketiciyi kolayca yanıltabileceğini belirterek marka tescil başvurusunu reddetti.

Xiaomi’nin yıllardır tablet pazarında faaliyet gösteren markası Mi Pad, yasaklanıyor. Avrupa Birliği yüksek mahkemesi iPad ismine çok benzediği için Avrupa’da Mi Pad markasının kullanımını yasakladı.

Mi Pad markası Avrupa’da yasak

Tablet pazarına Mi Pad markası ile hızlı bir giriş yapan Xiaomi, 2014 yılında Avrupa pazarında da markasını tescil ettirme yoluna gitmişti. Ne var ki AB telif hakkı ofisine tescil başvurusunu yapmasının ardından Apple itirazı geldi. Firma iPad markasına benzediği iddiasıyla başvurunun reddedilmesini istemişti.

Ofis, 2016 yılında itirazı değerlendirerek Apple’ı haklı buldu ve marka tescilini askıya aldı. Sonrasında ise konu yüksek mahkemeye taşındı. Yüksek mahkeme geçtiğimiz günlerde kararını verdi ve Mi Pad isminin iPad ile benzerlik taşıdığını, okunuşu ile (Em Ay Ped) tüketicileri yanıltabileceğini, bu bakımdan da tescil edilemeyeceğini dile getirdi.

Bu karardan sonra Xiaomi tablet modellerini Avrupa pazarında Mi Pad markasıyla satışa sunamayacak. Bu bakımdan pazarda yer almak isterse yeni bir marka başvurusu yapması gerekecek. Diğer taraftan Apple Çin’de herhangi bir hamle yapmadığı için Mi Pad markası devam ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3775 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, xiaomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim