Anlık Bildirim

Oreo mu Orellette mi? Android O ismi bugün açığa çıkacak.

Android 8.0'ın isim karamaşası sürerken, Google bugün Android 8.0'ın ismini açıklayacak. Yeni işletim sisteminin adı Oreo mu yoksa Orelette mi olacak? Detaylar haberimizde.

Söylentilere göre Google, yeni Android sürümünde Oreo ismini kullanmayacak gibi görünüyor. Google; Android'in yeni sürümüne genellikle düğünlerde kullanılan Katalan hamur işi Orellete ismini verebilir. Android 8.0 ismi bugün güneş tutulması sırasında açıklanacak.

Google yeni Android'İn ismini çok gizli tutuyordu ancak geçen yılın sonundan beri Android O'nun Oreo olarak adlandırılması bekleniyor. Hatta Google tarafından silinmiş bir Google+ yayınında ismi  "GoogleOreo_Teaser" olan bir ek vardı.
Google'ın Oreo'dan neden vazgeçtiği bilinmemekle birlikte Oreo markası için fikri mülkiyet haklarına sahip olan Mondelez International, Inc. ile yapılan bir anlaşmanın eksikliğinden dolayı vazgeçtiği öne sürülüyor. Tüm bunlar sızıntılardan ibaret olmakla birlikte Evan Blass'a göre; Google, yeni Android sürümüne Oreo ismini de verebilir.

Google yeni Android sürümünü bugün duyuracak, gelin bizde yeni sürümün özelliklerine göz atalım: 

Konum kullanılabilirliğini sınırlama: Yeni Android sürümünde konum izlemenin arka planda çalışan uygulamalara göre birkaç saatle sınırlandırılması bekleniyor. Böylelikle pil ömrününde uzaması planlanıyor.

Otomatik Doldurma API'ları:  Çevrimiçi formları doldurmada, şifreleri kolayca yazmamıza yardımcı olacak olan bu özellikle kullanıcıların en az çabayla giriş yapması bekleniyor/planlanıyor.

 Çoklu ekran desteği:Kullanıcılar telefonlarını çeşitli işler yapmakta kullanırken aynı zamanda monitörde veya televizyonda video izleme gibi şeyleride yapabilecekler.

Yeni bildirimler: Android O yeni bildirim kanallarına sahip olacak ve kategorilere, önceliğe veya tercihe göre bildirimde bulunabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2771 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android oreo, Android O ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim