Anlık Bildirim

Sertifikası olmayan Android cihazları Google uygulamalarına erişemeyecek

Eğer sıklıkla Android telefonunuza farklı ROM’lar yüklüyorsanız canınız sıkılabilir. Google sertifikasız sürümlerin kendi uygulamalarına erişimini engellemeye başladı.

Google’ın kendisinden sertifika almamış modifiye Android sürümlerine ve bu sürümleri barındıran cihazlara karşı tavrı yıllardır katı olmuştur. Geçmiş yıllarda Acer ve AliOS ortaklığına sert çıkış yapması hala hatırlanıyor. Şimdi durum biraz daha zorlaşıyor.

Sertifikasız cihazlara geçit yok

Yeni alınan bir karar doğrultusunda 16 Mart tarihinden sonra hazırlanmış sertifikasız Android sürümlerini barındıran cihazların Google uygulamalarına erişimi engellendi. Bu kapsamdaki cihazlardan Google hesaplarına ulaşmak isteyenler bir uyarı mesajı ile karşılaşıyor ve giriş yapamıyor.

Kurduğu ROM’ları uzun süre kullananlar için bu bir sıkıntı oluşturmayabilir zira cihaz kimliğini beyaz listeye aldırdıktan sonra yine giriş yapılabiliyor. Eğer sürekli ROM atıyorsanız bu kez aynı kimlik için 100 kayıt sınırına ulaşabilirsiniz. Bu durumda yine giriş engeli karşınıza geliyor.

Diğer taraftan sertifikasız Android sürümü kullanan cihaz üreticileri için de aynı şey geçerli. Daha önce bu cihazlara mağazalardan veya harici kaynaklardan Google uygulamaları yüklenebiliyordu. Artık onların da sertifika alması gerekecek.

Bu hamleyle Google sertifikalarına bağlı kalan Android üreticilerinin mağdur olmasının önlenmesi amaçlanıyor. Zira Google’a belli bir lisans bedeli ödeyen üreticiler karşısında sertifikasız üreticiler de aynı pazar gelirinden faydalanıyordu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5389 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google blocks uncertified devices ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim