Anlık Bildirim

Android 11’in ortaya çıkan en iyi özellikleri

Google'ın en yeni mobil işletim sistemi Android 11 için geliştiricilere özel ilk beta yayınlandı. Betada ortaya çıkan özellikler ise kullananlara "Simdiye kadar niye yokmuş ki?" dedirtecek türden.

Android 11’in ortaya çıkan en iyi özellikleri Tam Boyutta Gör

Google’ın geliştiriciler için yayınladığı versiyonlar sayesinde yeni Android sürümüne yönelik bilgilerimiz her geçen gün artıyor. Mobil işletim sisteminin yeni sürümü, şimdiye kadar sunulan en erken geliştirici sürümü oldu ve bu sürümün arka planında 5G için daha fazla destek, daha iyi gizlilik özellikleri ve mesajlaşmaya odaklanma yer alıyor.

Google’ın sadece geliştiricilere sunduğu bu sürüm, henüz günlük kullanım için yeterince kararlı değil ve sadece Pixel 2, 3, 3A ve 4 modellerine kurulabiliyor. 

Baloncuklar

Facebook’un sohbet balonları gibi, Android 10 ile sohbet baloncukları gelmesi bekleniyordu fakat bu özellik betalardan sonra stabil sürümde kendisine yer bulamadı. Özellik kısaca sohbet uygulamalarına yeni bir arayüz sunuyor ve bunun sayesinde kullanıcılar telefonu kullanırken de mesajlaşabiliyor. Bu özellikten faydalanabilecek başlıca uygulamalar WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram ve SMS uygulamaları olacak.

Sohbetler ayrıcalığı

Sohbet balonlarıyla birlikte dediğimiz gibi sohbete önem verilecek bir sürüm olarak gelen Android 11, bildirimlerde sohbetlere özel bir alan ayıracak. Gelen mesajlar, diğer bildirimlerden ayrı görünecek ve siz aksini istemediğiniz sürece en üstte yer alacak. 

Daha iyi uygulama izinleri

iOS’un izinlerinden kendisine ders çıkaran Google, Android 11 ile birlikte uygulamalara geçici olarak izin vermenin önünü açıyor. Basit de olsa güvenlik konusunda büyük bir adım olacak bu yenilik, kullanıcıların gizliliğini daha iyi koruyacak.

Ekran kaydı

Android 10’un beta sürümlerinde yer alan fakat final sürüme geçmeyen ekran kayıt özelliği, Android 11’de özel bir arayüzle birlikte gelecek. Bunun gibi kritik bir özelliği uzun süredir üçüncü parti uygulamalara bırakan Google, işletim sistemi içerisinde kötü niyetli kişiler için açık kalan kapıları da teker teker kapatıyor.

Küçük-büyük daha fazla değişiklik

  • Otomatik karanlık mod

  • Paylaşma ekranında uygulamaları listenin en üstüne sabitleme

  • Uçak modunu aktive etmek Bluetooth bağlantılarını kesmiyor

  • Ekran görüntüsü alma aracı için yeni bir arayüz  

Android 11’in ilk beta sürümünde bu gibi değişiklikler gelmiş olsa da henüz hepsinin kendisine final sürümde yer bulacağını söyleyemiyoruz. İşletim sisteminin son sürümü hakkında daha fazla bilgi Mayıs ayında Google I/O etkinliğinde herkese duyurulacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8302 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android 11, google pixel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim