Anlık Bildirim

Antec'in yeni güç kaynağından kablo karmaşasına son

Belli bir seviye üstü güç kaynaklarında kablolar bildiğiniz gibi bol bol bulunmakta. Bu bol bulunan kablolar ihtiyaç duyulduğunda çok işe yararlarken gerek olmadığı durumlarda ihtiyaçınızın 5-6 katı kabloda sıkışık kasa içini iyice karıştırmakta ve hava dolaşımını engellemekteler. Antec'in buna bulduğu çözüm ise çok pratik şahane bir yöntem, gerektiğinde eklenebilen güç kabloları. Beraberinde verilen kablolar o kada çok ki her türlü kombinasyonu yapabilirsiniz.

Ayrıca yeni çıkan ama pek bulunamayan PCI-Express kartlarının ekstra güç isteklerine uygun bir enerji pinleri girişide var. Kısaca eğer bir PCI-Express Ge-Force 6800 Ultra yada Ati Radeon x800XT gibi canavarlar kullanmak istiyorsanız böyle bir güç kaynağı size büyük esneklik sağlayacaktır. Güç kaynağından anakarta giden kablonun sonu aslında 24 pinli yeni konektör ama beraberinde verilen 24 pin'den 20 pin'e çevirici sayesinde şimdiki kartlarda da kullanabiliyorsunuz.

Son büyük yenilik ise üzerindeki bağlantı yuvalarından birisinin otomatik fan hızları ayarlayıcısı olması. Bu konektöre bağlı fanlar güç kaynağının kasa içinden çektiği hava sıcaklığına göre otomatik olarak güç kaynağı fanı ile birlikte hızlanıp yavaşlayacaklar. Buda sizi ses koruması konusunda ekstra yatırım yapmanızdan kurtarıyor. Tabii ürünün kendiside oldukça sessiz zira 120 mm'lik tek bir fan kullanırken bu fan hem sıcaklığa göre hızı kontrol ediliyor hemde kasa iç tarafına baktığından ses genelde kasa içersine gidiyor ve orda da emilip yok oluyor.

Antec'in yeni güç kaynağından kablo karmaşasına son

Güç kaynağının fanı normal kullanımlı bir bilgisayarda genelde 900 devir/dakika'nın altında bir hızda seyretmekte.(Test edilen sistemde Intel Pentium 4 560 (3.6 GHz) işlemci, ASUS P5AD2 anakart, Intel 925X çipset, 1 GB DDR2-533 A-Data ramler, nVidia GeForce 6800 GT PCI-Express ekran kartı, Western Digital Raptor 74 GB sabit disk ve Lite-On 8x speed DVD Yazıcı. Buda onu SilentPCReview'nın test ettiği en sessiz güç kaynağı yapmasına yetmiş.

Piyasaya çıkacak modelleri 380 Watt, 430 Watt ve 480 Watt olacak. Şimdilik sadece 480 Watt satılmakta onunda fiyatı tüm bu yeni uyumluluklara rağmen ( ATX12V V2.0 ) sadece 120$ civarında bu fiyatta onu diğer ünlü markalar ile aynı fiyat seviyesinde koyuyor. Düşük modeller eğer iyi fiyat avantajı sağlıyorsa NeoPower serisinin tutucağı kesin.

Antec'in yeni güç kaynağından kablo karmaşasına son

En önemli olan 12 V hattında sağladığı toplam Amper miktarı ise toplam 33 Amper çok yeterli bir değer. Toplam dememin nedeni ucuz ve üretim kolaylığı sağlayan çift 12 V hattı teknolojisini kullanması. Bu üründe birinci hatta 18 Amper üretilirken ikinci hatta 15 Amper üretilmekte. Zaten bu hatlar işlemci ve grafik kartı için ayrı ayrı dağıtılacağından bir sorununuz olmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim