Anlık Bildirim

Microsoft siber saldırılara karşı yapay zekayı kullanacak

Hızla yayılıp tüm dünyayı kasıp kavuran zararlı yazılımlara sıkça rastlar olduk. Peki bu yazılımlar nasıl engellenebilir? Microsoft'un yeni çözümü oldukça etkili görünüyor.
Son zamanlara damgasını vuran ve tüm dünyayı bir anda etkisi altına zararlı yazılımlar gün geçtikçe artmaya başladı. Önce WannaCry şimdi ise Petya adlı zararlı yazılım ciddi zararlara yol açıyor. Peki bu gidişat nasıl durdurulabilir? Güvenlik araştırmacılarının üzerine eğildikleri en sık sorulardan birisi şu sıralar bu. Duruma Microsoft tarafı etkili bir çözüm bulmuşa benziyor.

400 milyonun üstünde bilgisayar

Windows 10’a bu sonbaharda gelecek Creator’s Update ile birlikte yazılım devi yapay zekanın imkanlarından faydalanmak istiyor.  Aralarında Azure ve Office’in de bulunduğu çeşitli hizmetlerinden topladığı verilerle 400 milyonun üstündeki bilgisayardan herhangi birinde zararlı yazılım tespit edildiğinde hemen bulut sunucuya ilgili yazılım gönderilecek ve tüm bilgisayarların bu sayede yazılımı tanıması sağlanacak. İlk bilgisayar ise zararlı yazılım bulutta kurulup tanınacağından güvende olacak. Çeşitli kötü amaçlı yazılımların %96’sının daha önceden bilinmediği düşünüldüğünde sistemin faydası daha iyi bir şekilde anlaşılabiliyor.
Microsoft siber saldırılara karşı yapay zekayı kullanacak Tam Boyutta Gör

Windows Defender’ın gelişmiş tehdit korumasına eklenecek özelliğin yanı sıra tarayıcı odaklı uygulama koruması, açık koruması ve bulutla senkronize aygıt koruması gibi bilgisayarınızın korumasını bir kat daha arttıracak özelliklerin de geleceğini ekleyelim. Son olarak şu an için kurumsal müşteriler sunulacak korumanın en yakın zamanda tüm kullanıcılara sunulacağını belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim