Anlık Bildirim

Apple tarihinde ilk kez bir ulaşım şirketine yatırım yapıyor üstelik tam 1 Milyar Dolar

Tarihinde ilk kez otomobil ve ulaşım endüstrisine finans desteği sağlayan Apple, Çinli araç paylaşım uygulaması Didi Chuxing’e toplamda 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Genelde teknoloji odaklı yeniliklere yatırım yaptığını ve firmalar satın aldığını gördüğümüz Apple, bu kez büyük bir sürprize imza atıyor. Firma, Çinli araç paylaşım uygulaması Didi Chuxing’e toplamda 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Didi Chuxing, ülkenin iki büyük devi Alibaba ve Tencent ortaklığında kurulmuştu. Kısa sürede popüler olan servis, 400 şehirde toplam 14 milyon kullanıcıya ulaştı. Günde 11 milyon sürüş gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 milyon kişiye hizmet veren platform, toplamda 26 milyar dolar piyasa değerine sahip.

Yani Didi Chuxing’in kısaca finansman sorunu bulunmuyor. Uber’den kat kat fazla büyüklükte olan Didi Chuxing için Apple’ın planı peki ne? Burada iki ihtimal karşımıza çıkıyor. Birincisi firmanın Çin sınırları içerisinde  daha rahat hareket edebilmesi için, yerel girişimlere destek sağlamak istemesi.

İkincisi ise gerçeğe daha yakın zira Tim Cook da, ulaşım konusunda temel dinamikleri öğrenmek istediklerini açıkladı. Apple’ın asıl amacı, günlük sürüşlerde karşılaşılan problemler ve sürücü-yolcu ilişkilerini analiz edebilme. Toplanan tüm bu veriler elbette firmanın mevcut otomobil projesine aktarılacak. Böylece, otomobilin çekirdek yazılımları, yolları ve yolcuları daha iyi tanıma kabiliyetine sahip olacak.

Bunlar şimdilik tahminden öteye geçmiyor zira Tim Cook üstü kapalı ifadelerle soruları geçiştiriyor. Bununla birlikte, Apple’ın otomobil ve ulaşım endüstrisine yaptığı ilk finansal destek de bu olacak. Bu bakımdan, önümüzdeki dönemler önemli gelişmelere gebe olabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim