Anlık Bildirim

WhatsApp otomobillere geliyor: Apple CarPlay desteği

WhatsApp'ın yeni güncellemesiyle birlikte Apple CarPlay'e resmi olarak WhatsApp desteği eklendi. Siri üzerinden rahatlıkla mesaj alıp gönderebilmeniz mümkün. Ayrıntılar haberimizde...
Hollandalı teknoloji blogu iCulture'a göre, Apple'ın CarPlay araç içi bağlantı sistemine WhatApp desteği eklendi. Daha önce Apple CarPlay destekli araçlarda seyir halindeyken Siri entegrasyonuyla WhatsApp kullanılabiliyordu lakin uygulamanın 2.10.2 sürümüyle birlikte resmi CarPlay desteği ekleniyor. Bu sürüm sayesinde kullanıcılar, sürüş sırasında WhatsApp push mesajlarını alabiliyor. 
Uygulamanın 2.10.2 sürümü CarPlay'a bağlı bir iPhone'a kurulduğunda, WhatsApp Messenger ikonu otomatik olarak CarPlay arayüzüne ekleniyor. Yeni CarPlay entegrasyonuyla birlikte WhatsApp'tan gelen mesajlarınız Siri aracılığıyla tek tek okunuyor. Ayrıca kullanıcılar, seyir halindeyken tek bir parmağını bile kullanmadan Siri'ye WhatApp üzerinden kiminle kontak kurmak istediğini iletebilir ve mesajı dikte ederek alıcıya gönderebilmeleri mümkün hale geliyor. 
Elbette bu özelliği kullanabilmeniz için Apple CarPlay destekli bir otomobile ve iPhone 5 ve üstü bir iPhone'a ihtiyacınız var. Apple CarPlay ile yapabilecekleriniz yalnızca bunlarla sınırlı değil. Ellerinizi kullanmadan haritaları açabilir, gelen SMS'leri okuyabilir, video izleyebilir, müzik dinleyebilir ve hatta Siri ile sohbet dahi edebilirsiniz. Ancak WhatsApp'ın bu adımı bir hayli önemli zira, Apple CarPlay uyumlu uygulamaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15147 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
siri, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim