Anlık Bildirim

Apple, ekran kırıklarını tespit edebilecek: Yeni teknolojinin patenti alındı

Apple'ın yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Şirket esnek ekranlar için koruma sağlarken, çatlak tespitini belirleyebilecek yeni teknolojisinin patentini aldı.

Günümüzde pek çok firma mobil cihaz ekranlarının korunması konusunda Gorilla Glass teknolojisine sahipken bu teknoloji kullanıcılar tarafından çok fazla güvenilir görülmüyor. Apple tarafından cihaz ekranlarına koruma sağlayacak ve ekranları kırıldığında kullanıcıları uyaracak yeni bir patent ortaya çıktı.

Esnek ekran yapısı gerekiyor

Yeni alınan patent ile beraber çatlak direnci tespitini yapabilecek bir devre yapısı, cihaz ekranınaeklenecek vecihazın ekran çerçevesinde çalışacak esnek bir ekran yapısı ile sunulacak. Yeni devre yapısı ile beraber ekran hatları boyunca direnç ölçülebilecek ve yüksek direnç uygulandığında ya da çatlaklar ciddi aşamada olduğunda ekranın hangi bölgesinde olduğunu belirlenebilecek.

Apple, ekran kırıklarını tespit edebilecek Tam Boyutta Gör

Samsung’un en yeni telefonlarında bulunan esnek ekran yapısı, sabit cam kaplı ekranlara oranla normal kullanımdan yaşanabilecek çatlaklara daha yatkın olarak görülüyor. Birçok kullanıcı ekranlarında bulunan çatlakları tespit edebilirken, küçük boyutlarda önemli çatlaklar büyük sorunları beraberinde getirebiliyor. Yeni patent ile beraber yaşanabilecek ileriye dönük sorunlar daha erken tespit edilebilirken, maliyet konusunda da kullanıcıları rahatlatacak.

Apple’ın ekran patentinin yeni iPhone cihazlarında kullanılıp kullanılmayacağı şuan için bilinmiyor, ancak esnek ekran kullanımı yavaşlar ve Apple tarafından tercih edilmez ise bu teknoloji şirketin raflarına kaldırılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim