Anlık Bildirim

Apple Gulftown işlemcili Mac Pro modellerini 2010 başında duyurabilir

Apple Gulftown işlemcili Mac Pro modellerini 2010 başında duyurabilir

Gün ışığına çıkan yeni test sonuçlarına göre yerini alacağı dört çekirdekli işlemcilerden %50'ye varan oranda daha hızlı olan aynı zamanda yine %50'ye varan oranda daha fazla transistöre rağmen 32nm üretim teknolojisinin katkılarıyla bekleme durumunda %50, yük altında ise %10 daha az güç çektiği belirtilen Gulftown kod adlı 6 çekirdekli Intel işlemciler (Core i9), ilk defa Apple tarafından pazara sunulabilir.

Masaüstü sistemlerinde Core i7 işlemcileri kullanmaya başlayan Apple, daha düşük fiyatlı iMac'lerin, çok daha yüksek fiyatlarla sunulan Mac Pro'lardan uygulamasına göre yer yer daha iyi sonuçlara imza atması karşısında kolları sıvamış durumda. Gelen bilgilere göre Apple, çift işlemcili Mac Pro modellerini yeni yıl ile birlikte 6 çekirdekli Intel Core i9 işlemcileriyle güncellemeyi planlıyor.

Çift işlemcili sistemlerde 12 fiziksel ve SMT teknolojisinin yardımıyla 24 mantıksal çekirdeğe sahip olacak güncellenmiş Mac Pro'ların, geliştirilmiş çoklu izlek desteğine sahip olduğu belirtilen Snow Leopard işletim sistemiyle güçlü bir ikili oluşturacakları söyleniyor. Apple tarafında henüz resmi herhangi bir açıklama yapılmasa da Core i9 işlemcili Mac Pro'ların yeni yıl ile birlikte pazara sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim