iPhone kullanıcıları için yeni dönem
iOS 26.2 beta 3 içinde bulunan özel Siri kodlarında, "Yan Tuşu Başka Bir Varsayılan Uygulamaya Ata", "Bu uygulama artık yan tuşla kullanılamıyor" ve "Bölgenizde desteklenmiyor" gibi yeni ayar setleri keşfedildi. Bu da, Apple'ın yan tuş işlevini sistem dışı bir asistana açtığını doğruluyor.
Şu an için bu özellik, yalnızca Japonya'daki iPhone kullanıcıları için sunulacak. Yani hem cihazın hem de Apple Kimliği'nin Japonya’da kayıtlı olması gerekecek. Böylece kullanıcılar, Siri yerine Google Gemini, Amazon Alexa veya onaylanmış başka bir üçüncü parti asistanı varsayılan hale getirebilecek.
Bu değişimin zamanlaması tesadüf değil. Japonya'da bu yıl kabul edilen Mobil Yazılım Rekabet Yasası, dijital platformların kendi hizmetlerine donanım tuşları üzerinden ayrıcalık tanımasını yasaklıyor. Ayrıca benzer bir uygulamanın Avrupa Birliği'ne de ulaşacağını söyleyelim ancak Apple'ın belgeleri, şimdilik yan tuş atamasının kesin olarak yalnızca Japonya'da kullanılabileceğini gösteriyor.
Japonya dışındaki kullanıcılar için ise tek olumlu sinyal, Apple'ın Google gibi firmalarla Siri içinde üçüncü parti yapay zeka entegrasyonları geliştirdiğine dair son sızıntılar. Bu iş birlikleri, Siri'nin daha modern ve rekabetçi bir yapıya evrilmesine kapı aralayabilir.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: