Anlık Bildirim
WWDC 2017 etkinliği kapsamında iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 ile birlikte tvOS 11 sürümüne resmiyet kazandıracak olan Apple, güncelleme ile birlikte beklenen bir çok özelliği platforma entegre ederek, tv uygulamasıyla başlatılan önemli bir dönüşüm hamlesine yeni bir boyut kazandıracak.

Platforma gelecek bahse konu özelliklerin başında televizyonu kullanacak farklı kişiler için farklı hesapların tanımlanabilmesi geliyor. Bu sayede tıpkı Netflix’te olduğu gibi her kullanıcı açılışta kendi hesabına girerek kendi uygulamalarını görebilecek, uygulamalarda kendi hesaplarına bağlanabilecek. Şimdiki durumda örneğin iCloud fotoğraflarınızı bağladığınız hesap herkesin erişimine açıktı. Bu da bazı durumlarda gizliliği sekteye uğratabilen bir durum olabiliyordu.

er özellik ise programlar içinde Picture-in-Picture modunun sunulması olarak gösteriliyor. iOS 9 ile birlikte gelen bu özellik ile bir uygulama içinde küçük bir pencerede video açmak mümkündü. Apple TV’de bu özellik ile Netflix’te bir film izlerken başka bir uygulamada bir şeylere bakıp geri dönmek mümkün hale gelecek.

Haberin kaynağındaki iddialar sadece Apple TV ile de sınırlı değil. iOS 11 ile FaceTime’a grup chat özelliğinin geleceği, Siri’nin iMessage ile entegrasyonu, iPhone 8’in Smart Connector desteğine sahip olacağı da bahsedilenler arasında yer alıyor. WWDC 2017 bu yıl 5 Haziran tarihinde başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim