Anlık Bildirim

Apple’dan Disney hamlesi mi geliyor?

Nakit birikimi ile dünyanın büyük ekonomileri arasında yer alan Apple,çevrim içi içeriklerin yükselen trendine daha fazla uzak kalmak istemiyor. Firmanın gözü Disney’in veri tabanında.

Pek çok ülkenin ekonomisinden daha büyük bir nakit birikimine sahip olan Apple’ın satın alamayacağı bir şirket yok gibi görünüyor. Bu bakımdan zaman zaman ilginç dedikodulara da kaynak oluyor. Son iddia Disney ile ilgili.

Dev satın alma hamlesi

Saygın yayınlardan Business Insider’ın raporuna göre Apple’ın Disney’i bünyesine katmak için planlar yaptığı belirtiliyor. 215 milyar dolar nakit birikimi olan Apple için Disney’i satın almak elbette zor değil. Peki satın alma niyetinin arkasında ne var?

Aslında bunun açıklaması Netflix’in büyüme rakamları ile doğrudan alakalı. Çevrim içi video içeriklerine olan talep adeta patlama yapmış durumda. Bunu iyi değerlendiren platformlar büyük gelir elde ediyor. Netflix geçen yıl 8.8 milyar dolar gelir elde etti. 2021 yılında ise 27 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kısaca dijital içeriğe hakim olan piyasaya da hakim oluyor. Apple bunu fark etmiş durumda. Bu bakımdan Disney kütüphanesine sahip olmak Apple için iyi bir gelir anlamına geliyor. Ayrıca Apple TV platformu da bu sayede çok daha geniş kitlelere ulaşmış olacak.

Diğer taraftan Disney’in mobil oyunlarının iOS platformuna özel olarak geliştirilmesi de Apple cihazlarının avantaj elde etmesini sağlayacak. Yani pek çok açıdan Apple bu alışverişten karlı çıkacak.

Hatırlanacağı üzere Steve Jobs’un kurduğu Pixar animasyon stüdyosunu Disney satın almıştı. Şimdi de Apple’ın Disney’i satın alması gündemde. Bu açıdan da Apple’ın ilginç bir hamle yaptığını söyleyebiliriz.

Disney’in sadece Apple ürünlerine özel hale gelmesi elbette Android tabanının kaybedilmesi anlamına gelecektir. Disney böyle bir radikal karar alacak mı bunu zamanla göreceğiz.

Disney’in hali hazırdaki pazar değeri 177 milyar dolar. Firmanın ESPN ve ABC gibi kanallarını satışa çıkaracağı bir süredir konuşuluyordu. Bu durumda firmanın Apple’a maliyeti 140 milyar dolar civarında olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4997 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple buy disney
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim