Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Apple'ın dikkatini çeken Türk yazılım girişimi

Genç mühendislerce Ankara'da kullanılan yazılım şirketi Alictus, geliştirdiği uygulama ve teknolojilerle dikkat çekiyor. Bu videomuzda şirketin örnek teşkil edecek kuruluş hikayesini dinliyoruz
Alictus ismi belki pek çoğumuz için bir anlam ifade etmiyor olabilir ama yaptıkları çalışmalar ile yakın gelecekte daha fazla tanınmaları kuvvetle muhtemel. Apple'ın da ilgisini çeken Ankara merkezli bu genç şirketin kuruluş hikayesini ve neler yaptıklarını, şirket kurucularından Ecem Baran anlatıyor.
Bu arada Apple'ın geliştirici ilişkileriyle ilgili son açıklaması şu şekilde;
"Apple, 2008 yılında uygulama devrimini başlattığından beri Avrupa’da 1,4 milyon iş olanağı yaratılmasına yardımcı oldu. Bu işler, Apple’da ve Apple’ın desteklediği geliştiriciler ve şirketlerde yer almakta. Dünya çapında App Store satışlarından elde edilen 36,5 milyar Euro’nun üzerindeki kazancın 10,2 milyar Euro’su Avrupa’daki uygulama geliştiricilere ödendi.

Türkiye’de de Apple ekosistemi tarafından desteklenen 8000’in üzerinde iOS uygulama geliştiricisi var. Apple’ın inovasyonu ve teknolojisi uygulama geliştiriciler, tasarımcılar, girişimciler ve diğerleri için böyle bir istihdam artışını mümkün kılmakta." 
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim