Anlık Bildirim

Apple’ın bir süredir orijinal televizyon ve film içerikleri üretmek için arayış halinde olduğu biliniyor. Büyük bir bütçe ayıran firma hem Apple TV platformunu geliştirmek hem de iTunes platformunu ayrıcalıklı hale getirmek için ses getirecek bir hamle yapmak istiyor. Bu hamle James Bond olabilir.

Apple’dan büyük hamle

Gelen bilgilere göre Apple, James Bond serisinin tüm yayın haklarını satın almak için harekete geçti. Sinema tarihinin en uzun soluklu serisi olan James Bond yayın haklarını almak elbette Apple adına çok büyük bir başarı olacaktır ancak Warner Bros., Amazon, Universal ve Fox gibi rakiplerini de geride bırakması gerekecek.

Henüz kesin olarak satın almaya hangi firmanın yakın olduğu bilinmiyor. Tüm firmalar isim hakkını elinde bulunduran MGM ve Eon/Danjaq ortaklığını sıkıştırmaya başlamış durumda. Elbette yüksek meblağlar gündemde ancak ortaklık, yayın hakkını satmak için prestije de önem verecektir.

James Bond yayın haklarının içerisinde önceki tüm filmlere erişim ve gelecekteki yeni filmlerin dağıtımı da yer alıyor. Netflix gibi platformların orijinal içeriklerle mesafe kat ettiği dijital yayın piyasasında James Bond serisi çok önemli bir avantaj sağlayacaktır.

James Bond filmlerinin yayın hakkı uzun bir süredir Sony’nin elindeydi ancak 2015 yılındaki Spectre’nin ardından sözleşme sona erdi. Aslında bu yıldan itibaren yayın hakları için bir mücadele olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Skyfall ve Spectre’nin büyük gişe başarısı yayın hakkı için daha fazla firmanın rekabete girmesini sağladı. Apple tarafında görüşmelerin Zack Van Amburg ve Jamie Erlicht tarafından yürütüldüğü ifade ediliyor. Firmanın yayın hakları için 5 milyar doları gözden çıkardığı konuşuluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim