Anlık Bildirim

Netflix’in popülaritesi, iTunes’ın katı kurallarını değiştirmeye başladı

Apple’ın iTunes ile yıllardır uyguladığı katı kurallar aynı alanda hizmet sunan isimlerin artması ile farklı bir boyut kazanmaya başladı. İşte iTunes’daki son değişiklikere dair detaylar:

Netflix’in popülaritesi, iTunes’ın katı kurallarını değiştirmeye başladı

iTunes 12.6 ile birlikte Apple için de yeni bir dönem başlıyor. Son dönemde özellikle Netflix’in küresel ölçekte büyüme hamleleri, orijinal Netflix yapımlarının popülaritesi gibi durumlar, iTunes tarafında da Apple’ı bir dizi tedbirler almaya itmeye başladı. Yakında önemli adımlar atması beklenen şirketin ilk değişikliği kiralanan ürünler hakkında oldu.

“Bir kere kirala, her yerden izle” yapısına geçiş yapan Apple, kullanıcıların kiraladıkları filmleri veya türevi ürünleri, süre bitene kadar sadece kiraladıkları cihazdan izlemesini kısıtlayan yapıyı esnetti ve o hesaba bağlı tüm cihazlardan izlenebilir olmasını olanaklı hale getirdi. Daha önceden kullanıcıların örneğin iPad’den kiraladığı bir içeriği Apple TV aracılığı ile televizyondan izleyebilmesi için AirPlay özelliğini kullanması gerekiyordu.

iTunes 12.6 ile gelen bu yeni özellik, iOS 10.3 ve tvOS 10.2 ile birlikte tüm cihazlarda aktif hale gelmiş olacak. Apple’ın ilerleyen dönemde bu noktada uyguladığı katı kuralları daha fazla esnetmesi ve iTunes’u başta Netflix olmak üzere diğer servisler karşısında cazip pozisyonunu koruması bekleniyor.

Kırmızı renkli iPhone 7 ve 7 Plus'ı konuşuyoruz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim