Anlık Bildirim

Apple Watch 4’ün EKG özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

Dün akşam Apple Etkinliği'nde tanıtımı gerçekleştirilen Watch 4, EKG ölçümü yapabilmesi ile bir ilke imza attı. Cihazın EKG ölçüm özelliği ile ilgili tüm detaylar haberimizde.
Apple, dün gerçekleştirilen Apple Etkinliği’nde Apple Watch serisinin en genç ve en donanımlı üyesi Watch 4’ü tanıttı. 64-bitlik S4 yongası ile önceki Apple Watch modellerinden iki kat daha iyi performansa imza atan cihaz, aynı zamanda daha güçlü bir ses kalitesi ve yüzde 30 daha büyük bir OLED ekranla geliyor. Ancak Watch 4, donanımsal özelliklerinden ziyade bir akıllı saatten beklenenin çok dışında olan gelişmiş medikal özellikler ile dikkat çekiyor.
Apple Watch kullanıcılarının Watch 4’den en büyük beklentileri tansiyon ölçümü yapabilmesiydi. Ancak Apple, Watch 4 ile kullanıcılarına beklentilerinin çok ötesinde gelişmiş medikal teknolojiler sunuyor. Cihazı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği akıllı saatler arasında bir ilke imza atarak, elektrokardiyografi ölçümü yapabilen ilk akıllı saat olması.

Watch 4 ile EKG ölçümü nasıl yapılır? 

Watch 4’ün çalışma prensibinden söz edecek, cihazda EKG ölçümü yapabilmek için parmağınızı cihazın sağ köşesinde yer alan tuşa 30 saniye boyunca tutmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda saat, parmağınızdan kalbinize gönderdiği elektrik sinyalleri ile 30 saniyelik çok kısa bir zaman diliminde kalp ritminizin grafiğini çıkartabiliyor. Ayrıca bu işlemle elde ettiğiniz dokümanları saklayabiliyor ve doktorunuzla PDF formatında paylaşabiliyorsunuz. 
Cihazın bu özelliği, atriyal fibrilasyon, taşikardi ve benzeri kalp ritmi bozukluklarından muzdarip kişiler veya takip gerektiren kalp hastalıklarına sahip kişiler için oldukça faydalı olacak. Daha önceleri bu tarz durumlar için 24 saat boyunca vücuda bağlı kalarak elektrokardiyografi ölçümü yapan Holter cihazları kullanılıyordu. Ancak bu oldukça konfordan uzak ve hastaların gündelik yaşamlarını kısıtlayan bir uygulamaydı. Üstelik Watch 4, bu cihazlardan çok daha güvenilir sonuçlar verebilmeyi vaat ediyor. Belki Apple Watch 4 ve onu takip eden diğer giyilebilir teknoloji ürünleri sayesinde Holter cihazları tarihe bile karışabilir, kim bilebilir.

Cihaz başka neler sunuyor? 

Elektrokardiyografi ölçümü dışında cihaz, 3 eksenli jiroskop ise dinamik aralığını iki kat arttırarak bayılma ve düşmeleri algılayacak şekilde optimize edilmiş. Böylece dengenizi yitirdiğiniz durumlarda cihaz, alarm moduna geçerek acil servisleri aramanızı sağlayabiliyor. Cihazın bu özelliği Epilepsi veya Narkolepsi gibi sıkça baygınlığa sebebiyet verebilecek rahatsızlıklara sahip kullanıcılar için hayat kurtarıcı olabilecek.
Apple Watch Series 4’ün 40 mm boyutundaki modeli ülkemizde 3499 TL’ye, 44 mm boyutundaki modeli ise 3749 TL’ye satılacak. Nike+ modellerinin fiyatı da aynı şekilde belirlenmiş. Kayış fiyatları ise 399 TL’den başlıyor ve cihazın fiyatı 4399 TL’ye kadar yükselebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
36794 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple watch series 4, apple etkinliği ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim