Anlık Bildirim

Apple Watch üzerinde Windows 95 tecrübesi

Akıllı saatlerin geçmiş yıllara göre güçlü sayılabilecek donanıma sahip olması, farklı işletim sistemlerinin çalışmasına da olanak tanıyor. Apple Watch buna son örnek.

Zaman zaman eski Windows sürümlerinin akıllı saatler üzerinde çalıştırılabildiğini görüyoruz. Akıllı saatlerin geçmiş yıllara göre güçlü sayılabilecek donanıma sahip olması, Windows işletim sistemlerinin çalışmasına olanak tanıyor. Şimdi de Apple Watch üzerinde Windows 95 işletim sistemi çalıştırıldı.

Elbette bir cihazın standart mekanizmalarının dışına çıkmak, geliştiriciler açısından oldukça zor ve başarıya ulaştığı takdirde dikkat çekici olabiliyor. Nick Lee adındaki bir geliştirici, Apple Watch yazılımı üzerinden bazı modifikasyonlar yaparak, Windows 95 yüklemeyi başarmış.

Burada sıfırdan bir işletim sistemi yüklemek söz konusu değil. Geliştirici, Windows 95 sürümünü bir uygulama olarak sisteme tanıtmış. Ayrıca bir emülatör üzerinde çalıştırarak da gerekli sistem kaynaklarını ayırmış. Bu yüzden, sistemin açılışı yaklaşık bir saat sürüyor.

Apple Watch belirli bir süre hareketsiz kalınca ekranı kapattığı için, Lee sürekli Digital Crown tuşunu çevirecek bir mekanizma ayarlamak zorunda kalmış. Windows 95 kurulduktan sonra da oldukça yavaş bir şekilde çalışıyor.

Nick Lee blogunda, Apple Watch akıllı saatinin Windows 95 dönemindeki bilgisayarlardan daha güçlü bir donanım sahip olduğunu göstermek istediğini ifade ediyor. Elbette güçlü olması, bu tür denemelerin sürekli yapılacağı anlamına gelmiyor. Nick Lee’nin çalışması bir istisna. Bazı kaynaklar, bu modifikasyona sebebiyet veren yazılım boşluğunun Apple tarafından yamanabileceğini düşünüyor.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim