Anlık Bildirim

Apple Watch yenilendi: Su geçirmezlik, GPS ve daha fazlası

Akıllı saat pazarının en önemli oyuncusu olma yolunda ilerleyen Apple, bugün sahneye çıkardığı Apple Watch Seri 2 devam modeli ile ününü pekiştireceğe benziyor.

Apple’ın geleneksel sonbahar etkinliğinde ilk sahneye çıkan ürün yeni nesil Apple Watch oldu. Akıllı saat pazarının lideri konumunda olan Apple Watch, gelişmiş özelliklerle ikinci nesline terfi ediyor.

Apple Watch Seri 2 olarak adlandırılan yeni model aslında tasarım açısından herhangi bir farklılık arz etmiyor. Bu bakımdan isimlendirme olarak farklı bir yol tercih edilmiş. Yeni özellikleri ile yeni Apple Watch daha fazla bağımsızlık vadediyor.

Yeni nesil Apple Watch modelinde dikkat çeken özelliklerden birisi ekran. 1000 nit parlaklık değerine sahip olan ekran, şimdiye kadar ki en parlak ekran sunan Apple ürünü olma özelliğine sahip. Böylece dış ortamlarda ölçümler çok daha rahat bir şekilde görülebilecek.

İkinci olarak entegre GPS yongası saati daha bağımsız hale getiriyor. IPhone bağlantısı olmadan kullanıcılar gittikleri mesafeyi ve tempoyu ölçebiliyor veya konumlarını görebiliyor. Geliştiriciler de GPS yongasına erişim sağlayabilecek.

Diğer taraftan akıllı saat 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliğine sahip. Böylece yüzücüler için de ideal bir akıllı saat haline geliyor. Su geçirmezlik özelliği için cihazın birleşim noktaları özel yapıştırıcılar ile kapatılmış. Hoparlör kısmı da su geçirmeyecek şekilde baştan tasarlanmış.

Koşu ve yürüyüş yanında bisiklet, yüzme ve golf gibi pek çok sporu algılayabilen saat, ölçümleri de buna göre yapıyor. Saat için S2 adında yeni bir giyilebilir yonga tasarlanmış. Çift çekirdekli olan ve yeni bir GPU barındıran S2, performansı da 2 kata kadar arttırıyor. Saatin kasası paslanmaz çelik alaşımdan imal edilmiş. Ayrıca özel bir seramik versiyon da var ve paslanmaz çelikten 4 kata kadar daha sağlam.

Apple, yeni akıllı saati için Nike ile işbirliğine giderek Apple Watch Nike+ versiyonunu ortaya çıkarmış. Alüminyum gövdesi ile hafifleyen özel versiyon bu bakımdan koşucuların yükünü de azaltıyor. Nike çizgilerini taşıyan kayış yanında tema içerisinde de parlak yeşil renk dikkat çekiyor.

Bu versiyon için Siri entegrasyonu biraz daha güçlendirilmiş. Ayrıca Nike tarafından geliştirilen koşu görüntüleme modları ve özel çalışma programları da yer alıyor.

Apple Watch Seri 2 modelinin başlangıç fiyatı 1049TL ve 3799TL’ye kadar gidiyor. Apple Watch Nike+ modeli ise 1399TL’den başlıyor. Yine saatlerde 38mm ve 42mm kasa seçenekleri mevcut. Satışlar Kasım ayına doğru ülkemizde başlayacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9328 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple watch series 2 ve apple watch 2
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim