Anlık Bildirim

Apple Watch yılın ikinci çeyreğini de lider kapattı

Yüksek fiyat etiketine rağmen Apple Watch modelleri ilgi görmeye devam ediyor. Geçen yıla göre yüzde 38 civarında bir artış yaşandı. Satışlar firmayı da memnun ediyor.

Bu yılın dördüncü nesli ile tüketicinin karşısına çıkmaya hazırlanan Apple Watch, giyilebilir cihaz pazarında da yükselişini sürdürüyor. Yılın ikinci çeyreğinde Apple Watch pazardaki liderliğini korudu.

Lider Apple

Yapılan araştırmalara göre Apple Watch modeli ikinci çeyrekte toplam 4.7 milyon adet satış yaptı. Geçen yıla göre yüzde 38 artış var. Pazarda sadece Apple Watch Series 1 ve 3 yer aldığı için iki modelle elde edilen başarı dikkat çekici. Hatta ilk serinin üçüncü seriden daha çok sattığı da gündeme gelmişti.

İkinci ise Xiaomi. Hem kendi markası hem de Huomi iştiraki ile pazarda yer alan Xiaomi, toplamda 4.2 milyon giyilebilir cihaz satmış. Geçen yıla göre yüzde 20 civarında bir artış görülüyor.

Pazarın kaybedeni ise Fitbit oldu. Artan rekabet nedeniyle yerini koruyamayan firma toplamda 2.7 milyon cihaz sattı ve 22 civarında düşüş yaşadı. Huawei ise yüzde 110 artış ile sürpriz yaptı ve 1.8 milyon satışa ulaştı. Firmanın uygun fiyatlı Color Band, TalkBand ve Honor Band serileri bu sürprizde pay sahibi.

Beşinci sırada ise Garmin var. Firma toplamda 1.5 milyon adet giyilebilir cihaz satışı gerçekleştirmiş. Adeta patlama yapan firmalara rağmen pazarın genelinde yüzde 6 düşüş yaşanması daralmanın sürdüğünü gösteriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2590 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Fitbit, xiaomi mi band ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim