Anlık Bildirim

Apple Watch'un hipertansiyon ve uyku apnesini saptayabileceği kanıtlandı

Cardiogram ve San Francisco Üniversitesi'nin ortaklaşa yürüttüğü bir araştırma sonucunda Apple Watch'un uyku apnesini %82, hipertansiyonu ise %90 doğrulukla tespit edebileceği ortaya koyuldu.
Apple Watch ilk piyasaya çıktığında kullanıcıların e-posta gönderip-alabilecekleri, uygulama bildirimlerini takip edebilecekleri, müzik çalabilecekleri ve dahili kalp atış hızı sensörü sayesinde fitness cihazı olarak kullanılabilecekleri bir iPhone uzantısı olarak pazarlanmıştı.
Bununla birlikte son yıllarda Apple Watch'un neredeyse artık -kalp rahatsızlıklarının saptanması gibi- tıbbi amaçlar için kullanılabilecek şekilde evrim geçirdiğini görüyoruz. Cardiogram ve Kaliforniya'daki San Francisco Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre Apple Watch uyku apnesini %82, hipertansiyonu ise %90 doğrulukla tespit etmek için kullanılabilir.

Apple Watch kullanıcılara hipertansiyon ve uyku apnesi bulgularını bildirebilir 

Bu tespit, Cardiogram uygulamasının, kalp atış hızı ve adım sayısı verilerini yapay zeka kullanarak yorumlayabilen DeepHeart adındaki sinir ağı sayesinde gerçekleşebiliyor. Cardiogram'ın kurucu ortağı ve araştırma direktörü Johnson Hsie bu çalışmayla, Apple Watch'un insanlara hipertansiyon ve uyku apnesi bulgularını bildirerek onları ilave test ve tedaviye yönlendirebilecek şekilde nasıl kullanılabileceğini ortaya koyduğunu söyledi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim