Anlık Bildirim

Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri

Apple Watch ile giyilebilir cihaz pazarına üst seviyeden giriş yapan Apple, rakiplerinden daha yüksek bir fiyat belirlese de giderek artan bir tüketici ilgisi ile karşılaşıyor.

Önceki yıllardaki büyük yükseliş rakamlarını mumla arayan giyilebilir cihaz pazarı yavaş yavaş durgunluğa doğru gidiyor. Pazarın büyük isimleri arasında rekabet devam ederken yılın ilk çeyreğinde lider belli oldu.

Pazar daralıyor

Strategy Analytics tarafından yapılan analize göre yılın ilk çeyreğinde Apple giyilebilir cihaz pazarının lideri oldu. Yıllık yüzde 59 artış yakalayan Apple Watch, 2.2 milyondan 3.5 milyon cihaz satışına yükseldi ve yüzde 15.9 pazar payına erişti.

Geçen yılın lideri Fitbit büyük bir düşüş yaşadı ve 4.5 milyon satıştan 2.9 milyon satış rakamına geriledi. Yüzde 13.2 pazar payı ile üçüncü sırada kendisine yer buldu. Xiaomi ise 3.8 milyondan 3.4 milyona geriledi ve ikincilikteki yerini korudu.

Giyilebilir cihaz pazarında toplamda 22 milyon satışın yapıldığını görüyoruz. Geçen yıl yüzde 70 civarında seyreden büyüme rakamları bu yıl yüzde 20 civarına gerilemiş durumda. Artık üreticiler eskisi gibi sık ürün piyasaya sürmüyor. Örneğin Samsung yılda bir veya iki ürün ile karşımıza çıkıyor. Sony bir süredir sessiz. Motorola da aynı şekilde. Bu da pazarda ürün çeşitliliğinin azalmasına sebep oluyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim