Anlık Bildirim

Apple'ın yuvarlak ekranlı bir Apple Watch üzerinde çalıştığı ortaya çıktı

Apple'ın yeni aldığı bir patent, şirketin yuvarlak ekranlı bir akıllı saat üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Gelen haberlere bakılırsa yeni Apple Watch yuvarlak bir ekranla gelebilir.
Kaliforniya merkezli teknoloji devi Apple'ın akıllı saat modeli Apple Watch, yıllardır tasarım olarak çok radikal bir yenilik sunmadı. Hafta başında şirketin aldığı yeni bir patente bakılırsa, Apple Watch'un kare olan ekranının gelecek modellerde yuvarlak olabileceğini söylemek yanlış olmaz. Apple'ın 9965995 numaralı patenti, kavisli ekrana sahip olan yuvarlak bir akıllı saati tarif ediyor.

Yuvarlak ekranlı Apple Watch'ın önümüzdeki yıl gelmesi bekleniyor

Şirket yuvarlak ekranlı bir akıllı saatin üretilmesinde bir takım teknik zorluklar olduğunu ve eğimli kenarların bu sorunları hafifletmeye yardımcı olabileceği belirtiliyor. Açıklamada: "Piksel dizileri genellikle dikdörtgen şekillere sahiptir. Bununla birlikte, dikdörtgen şeklindeki piksel dizileri dairesel bir şekle sahip olan bir cihaz içinde etkili olmayacaktır. Dairesel göstergeler, sinyal hatlarının kalabalıklaşmasına ve ekran alanının verimsiz kullanımına yol açan darboğaz bölgeler meydana getirebilir. Bu nedenle, yuvarlak ve kavisli kenara sahip ekranlarla, diğer ekranlar gibi gelişmiş görüntüler sağlamak mümkün olabilir." ifadeleri yer alıyor.
Şirketin Apple Watch'u piyasaya sunduktan sonra yuvarlak ekranlı bir akıllı saat yapma planları olduğu biliniyordu. Samsung da dahil olmak üzere çeşitli şirketlerin yuvarlak ekranlı akıllı saat modellerini piyasaya sürmesinin, Apple'ın bu kararı almasında etkili olduğu düşünülüyor. Cihazın patentte yer alan şekliyle gelip gelmeyeceği ise şirketin Apple Watch'un yeni modelini duyurmasıyla ortaya çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4059 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple watch 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim