Anlık Bildirim

Mikro-LED ekranlı Apple Watch, 2018 başında piyasada olabilir

Yayınlanan yeni bir rapor Apple'ın Tayvan'daki bir tesiste mikro-LED ekran geliştirdiğini ve bu teknolojiyi Apple Watch 3'te kullanabileceğini gösteriyor. Peki mikro-LED'i OLED'den üstün kılan şey ne?
Apple bu yıl cihazlarının ekranında büyük değişiklikler yapacak. Şirketin 10. yıla özel iPhone 8 modelinde OLED ekrana yer vermesi bekleniyor. Ayrıca amiral gemisi akıllı telefonu için LCD panelden OLED'e geçiş yaparak Touch ID sensörünü ekranın altına yerleştireceğine dair söylentiler var.
Apple'ın, 2017 yılının sonuna kadar piyasada görebileceğimiz mikro-LED ekranlar üzerinde çalıştığını da biliyoruz. Nikkei, bu konuyla ilgili raporlara ek olarak, Apple'ın giyilebilir cihazlarında mikro-LED ekranlara yer verme yolunda olduğunu belirtiyor. Endüstri kaynaklarına göre de bu hamle 2018 yılının başında hayata geçirilebilir.
Yeni bilgiler, Apple'ın Apple Watch için mikro-LED ekran geliştirdiğini ortaya koyan raporları tamamlayıcı nitelik de taşıyor. Hatırlayacağınız üzere Apple, 2014 yılında mikro-LED ekran üreticisi LuxVue'yi satın almıştı. Şirket o tarihten beri bu teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

iPhone 9 için mikro-LED ekran iddiası 

DigiTimes tarafından geçtiğimiz günlerde hazırlanan bir rapor, Apple'ın 2017 sonuna kadar mikro-LED ekranlı cihazlarını piyasaya sürmeye başlayacağını ortaya koymuştu. Apple Watch 3'ün lansmanının yaklaşmasıyla birlikte ister istemez tüm spekülasyonlar bu cihaz üzerinde toplandı.
Apple'ın ayrıca Tayvan'ın Taoyuan şehrindeki önemli tesislerinden birinde mikro-LED ekranlar üzerinde çalıştığı da söyleniyor. İki rapordaki tek çelişkili nokta, mikro-LED ekranlı Apple Watch'un piyasaya sürüleceği zaman dilimi. Buna rağmen 2018 yeterince erken bir tarih ve Apple'ı mikro-LED ekranların seri üretimini gerçekleştiren ve bu teknolojiyi cihazlarında ticarileştiren tek şirket konumuna yerleştirecek.
Mikro-LED ekranlar 30 kat daha fazla parlaklık ve aynı zamanda daha uzun ömürlü olmasıyla OLED ekranlardan daha çok avantaj sunuyor. Bu ekranlar aynı zamanda sadece 5 ila 10 mikrometre kalınlığındaki OLED ekranlardan daha ince ve daha hafif bir forma sahip. Bazı raporlar, Apple'ın iPhone 9'da da mikro-LED ekran kullanacağını öne sürse de çok sayıda teknik sorun olduğundan bu teknolojiyi akıllı telefonlarda kullanmak hala mümkün değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim