Anlık Bildirim

Steve Wozniak: “Giyilebilir cihazlar ilgi uyandırmıyor”

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, teknoloji eleştirilerine devam ediyor. Wozniak’ın hedefinde bu kez Apple Watch da dahil olmak üzere giyilebilir cihazlar var.

Zaman zaman eski şirketi dahil olmak üzere, teknoloji devlerini eleştirmesi ile gündeme gelen Steve Wozniak, bu kez giyilebilir cihazlar hakkında konuştu. Apple Watch kullanıcısı olan Wozniak, gidişattan memnun değil.

Bilindiği gibi başta akıllı saatler olmak üzere giyilebilir cihazlar, mutlak suretle bir akıllı telefona bağlı olmak zorunda. Bu sayede uygulamalar kendini güncelleyebiliyor ve gelen çağrı, SMS gibi bildirimler alabiliyor. Diğer taraftan nadiren 3G destekli olup telefonlara bağlı olmayan modeller de var. Yine, bir akıllı telefon gibi fonksiyon eda edebilen akıllı saatler de mevcut. Tabii bunlar pil ömrünü kısaltıyor ve arayüzü daha karmaşık bir hale getiriyor.

Bir konferansta konuşan Steve Wozniak, Apple Watch da dahil giyilebilir cihazların ilgi uyandıracak düzeyde olmadığını savundu. Cihazların yeterli işlem gücü olmadığını ve sürekli bir akıllı telefona bağlı olması gerektiğini ifade eden Wozniak, bu tür cihazlarda donanımın mümkün olduğu kadar fonksiyonel olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Wozniak konuyu Bluetooth kulaklıklarla ilgili bir örnek vererek bağlıyor. Telefonu elinize almaya gerek kalmadan konuşma imkanı veren Bluetooth kulaklıklar, teknoloji sektörüne büyük kazanımlar sağladı ancak görünüm açısından halen çok itici. Wozniak, şimdiki giyilebilir cihazların da bir süre sonra aynı duyguyu yaşatacağını düşünüyor.

Wozniak, Apple Watch modelini de hayatına bir kaç ayrıntı ekleyebilen pahalı bir tüketim olarak görüyor. Üzerine Apple yazısı olduğu için insanların sıraya girdiğini söyleyen Wozniak, Apple Watch modelinin rakiplerinden biraz daha fazla avantajlı olması gerektiğine inanıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4732 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Steve Wozniak
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim