Kullanıcılar güç kaynaklarının önemini anladıktan ve kaliteli ürünlere yöneldikten sonra ülkemizde çok çeşitli güç kaynakları satılmaya başladı. Bu güç kaynaklar içinde şüphesiz en çok talep görenler fiyat/performans oranı yüksek olan ürünler. Asus A-45GA'da bu güç kaynaklarından birtanesi.
Paylaş Tweetle
Bu videomuzda Asus'un bu güç kaynaıını elimizdeki yüksek güç tüketen bileşenler ile test edip performansına bakacağız.
Testimiz boyunca beklenen performansı sorunsuz bir şekilde veren Asus A-45GA, performansı, sessizliği ve fiyatı ile kullanıcıların dikkatlerini üzerine çekebilecek bir ürün.
Model :
- Asus 450W A-45GA
Teknik özellikler :
- 450 W Güç
- ATX12V v2.2 uyumlu
- 20+4 şeklinde Anakart baılantısı
- 1 adet PCI-Express VGA baılantısı
- 4 adet SATA baılantısı
- 7 adet 4 Pin güç baılantısı (HDD)
- 2 adet 3 Pin güç baılantısı (FDD)
- Soıutma için 1 adet 120mm sessiz fan
- Aktif PFC desteıi
- Güç çıkışları: +3,3V: 30A, +5V: 28A, +12V 1: 14A, +12V2: 15A, -12V: 0,5A, +5VSB: 2,0A
Linkler :
Paylaş Tweetle
Örneğin sistemin harcadığı watt değerini tam olarak ölçmek için forum.donanimhaber.com/... bu konuda incelemesini yapmaya çalıştığım APC güç kaynağını kullanabilirsiniz. Diğer güç kaynaklarının böyle bir özelliği var mı emin değilim fakat APC güç kaynaklarında sistem tüketimini watt cinsinden saniyesi saniyesine görebiliyoruz. Öyle ki, ekran kartına ve işlemciye yüklenen ATI Tool Artifact testi gibi bir programı başlatınca sistem aniden +100W güç tüketim sıçraması gösteriyor. Bu eğer overclocklo bir sistemde yapılırsa, güç kaynağının limitini kolaylıkla görmek mümkün olur. Tabi bu sırada anakarttaki +12V kanalının voltaj değerleri de izlenerek çok daha detaylı sonuçlara ulaşılabilir. Ama bu haliyle de kullanıcıların aklında ürün hakkında iyi veya kötü bir fikir oluştuğu kesin.
Kolay gelsin, saygılar...