Anlık Bildirim

Asus A7V600 incelemesi: KT600 sahnede

VIA'nın Nvidia'ya gecikmiş cevabı KT600'lü ürünler birer birer test merkezlerinde yarışmaya başladılar. Sıradaki kart AMDZone.com'un incelemesini yaptığı ASUS ürünü A7V600.

VIA KT600 ve VIA VT8237 ikilisinden gücünü alan anakart 400 MHz FSB desteği sağlıyor ve soket A işlemcilerle uyumlu.

NForce 2'den en büyük farkı tek kanal bellek veriyolunu kullanması olan KT600 DDR 400'lerle çalışabiliyor. Ama şöyle bir kısıtlama var DDR 400 kullandığınız zaman: Mevcut 3 DIMM yuvasından sadece 2 tanesine DDR 400 bağlayabiliyorsunuz. Ama DDR 333 ve daah düşük hızlı bellek kullandığınızda 3 DIMM yuvasını da kullanabilirsiniz. Maksimum limit 2 GB.

KT 600'ün nimetlerinden AGP 8X'de anakartta yerini almış. Buna 6 adet PCI slotu ve ASUS'a özgü WIFI Wireless Lan slotu eşlik ediyor.

Saklama cihazları içinde 2 adet emektar UltraDMA 133/100 ve 2 adet de RAID 0,1 destekli Serial ATA slotu bulunuyor.

Bu arada burada bir parantez açalım ve Türkiye'ye Maxtor Serial ATA sabit disklerin geldiğini ve Koyuncu'nun da bunları satıcılara dağıtmaya başladığını belirtelim. 80 GB 8 MB önbellekli SATA Maxtor disklerin fiyatı yaklaşık 120$ civarında.

Anakartın özelliklerine geri dönersek ses için ADI AD1980 SoundMAX 6 kanal ses çözümünün kullanıldığını, 4 adet USB 2.0 portunun bulunduğunu ayrıca 3Com 3C940 1000 Mbps (Gigabit) ethernet ile LAN işinin çözüldüğünü görüyoruz. Bu kartta Firewire'a yer verilmemiş dolayısıyla Firewire'lı dijital kamera kullancıları ek bir karta para vermek durumundalar.

Kartta bütün bunlara ek olarak ASUS'a özgü ASUS EZ Flash, ASUS CrashFree BIOS 2, ASUS C.P.R. gibi teknolojiler de bulunuyor. Bir de unutmadan Instant-Music özelliği ile herhangi bir işletim sistemi açılmadan CD'den müzik dinleyebilmeniz mümkün.

Stabilite ve performansta sıra. Öncelikle yeni VIA KT600'yı taşıyan anakartlarla yapılan testlerde pek bir stabilite sorunu yokmuş gibi gözüküyor. Durum ASUS içinde değişmememiş. Performans cephesinde ise AMDZone'un incelemesinde bu kartın rakipleri arasında yine VIA'lı ürünler olduğu için Nvidia ile en azından bu testteki sonuçları karşılaştırmak mümkün değil. Ama nevcut sonuçlara göz atıldığında ASUS'un bu kartı BIOS güncellemeleriyle biraz daha hızlandırması gerektiği sonucu çıkıyor. Aşağıdaki linke tıklayarak incelemeye ulaşabilir ve rakamlara kendi gözünüzle bakarak sonuçları kendiniz de değerelendirebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim