Anlık Bildirim

ASUS i865PE'lerde PAT açılabiliyor !? (diğer markalarda sırada)

Herşey ASUS'un resmi olarak i865PE chipsetli P4P800 Deluxe anakartında sadece i875P'lerde olduğu söylenen Performance Acceleration Mode'un (PAT) açılabildiğini söylemesiyle başladı. Bu gelişme üzerine Intel hemen firma ile temasa geçerek gerekli açıklamaları yaptı : )

Peki ASUS'un söylemi gerçekten doğrumuydu ? Yapılan testlerde i865PE'li P4P800 Deluxe rakiplerinin çok ötesinde bir performans sergilemiş hatta kimi i875P'li anakartları bile geçmişti. Tabii bu oldukça dikkat çekici oldu ve ASUS'un kaldırılan anonsunu doğruladı.

Bu oldukça önemli çünkü donanım bazında bu iki chipseti ayıran en önemli iki özellikten biri PAT bir diğeri ise ECC desteği. Bu fark ortadan kalktığı zaman aradaki fiyat farkının hiç bir anlamı olmuyor.

Şimdi ASUS BIOS güncellemesi ile Hyper Path technology adını vererek bu avantajı kullanıyor ve i875P'leri bile geçebiliyor. Üstelik Digit-Life ve diğer bazı sitelerdeki bilgilere göre (Örneğin THG'nin yaptığı testler) bu sadece inceleme için sitelere ve dergilere gönderilen örneklerde değil dükkanlarda satılan kartlarda da aktive edilebiliyor.

Tabii ASUS'un bu atağına da diğer firmalarda cevapsız kalmadı: Abit'de (Abit IS7-G ) benzer çalışmalar yapmaya başladı, MSI ise OC konusunda iddialı.

Sonuçta ASUS'un büyük fedakarlıklar yaparak Intel'in bütün dikkatini üzerine çekmek pahasına yaptığı bu çıkış kullanıcılara yarıyor ve aynı performansı i865PE ile daha ucuza almanzı

Ayrıntılar için:

- Performans Kraldır- Seçimi Kim Yapıyor-
- http://www.digit-life.com/articles2/asus-pat/index.html

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim